Wat is voetreflexolgie eigenlijk?

Je vraagt je misschien al een tijdje af wat voetreflexologie is. Je hebt er al over horen vertellen en je wil het eigenlijk ook wel eens proberen. Of je had misschien een super reflexoloog, maar die is op pensioen. Ben je benieuwd of een reflexoloog echt aan jouw voeten kan voelen dat je last hebt van je nek, knie, maag of darmen? Of dat je lever het zwaar te verduren heeft, dat je moeilijk kan ontspannen of dat je moeite hebt met grenzen stellen?

Voetreflexologie is een effectieve manier om te ontstressen en terug in harmonie te komen met jezelf.


Op jouw voeten liggen reflexpunten/reflexzones die overeenkomen met een plek in je lichaam. Al je weefsels, organen, spieren, botten, zenuwen, klieren, enz kan ik stimuleren of net tot rust brengen via je voeten. Voetreflexologie is meer dan 5000 jaar geleden ontstaan in het Oosten.


Tijdens een Voetreflex-sessie combineer ik stevigere en zachtere technieken. De druk op bepaalde punten op je voet brengt je systeem tot rust of net in activatie.
Je zou het kunnen vergelijken met de aandacht die ik dagelijks aan mijn 2 katten geef. Wil ik dat ze content en rustig zijn, en niet rond mijn benen draaien zodat ik er bijna over val? Dan let ik erop dat ze elke dag knapperige brokjes krijgen en vers, fris water. Als ze dan ook nog wat gestreeld worden of op mijn schoot kunnen liggen als ik een boek lees, dan hoor je ze spinnen. Die aandacht zorgt ervoor dat ze tevreden, ontspannen en gezond zijn.


In de integrale voetreflexologie geven jij en ik aandacht aan het fysieke, mentale, emotionele en energetische in jouw systeem.


Voetreflexologie kan voor iedereen (tegenindicaties worden voor de sessie besproken). Het is een veilige en aanvullende methode en kan perfect samengaan met andere geneeskundige zorgen. Het kan zorgen voor verbetering van je klachten, kan preventief ingezet worden en is een effectieve manier voor relaxatie en stressreductie. Je geniet sowieso van de effecten van een betere doorbloeding, het losmaken van afvalstoffen, het stimuleren van je organen en de ontspanning in je spieren en je zenuwstelsel. Op die manier komt je lichaam in herstelmodus.


Integrale voetreflexologie :


-verbetert je slaapkwaliteit
-heeft positief effect op pijn, angst, stress,…
-versterkt je weerstand
-helpt bij spijsverteringsproblemen
-verlaagt de bloeddruk
-brengt rust in je hoofd
-vermindert spierspanning in nek, schouders, rug,…
-helpt om tot rust te komen en diep te ontspannen
-brengt je in evenwicht (mentaal, emotioneel,…)
-kan preventief ingezet worden


Tijdens een sessie kan je je klachten benoemen, maar je kan er ook voor kiezen om gewoon in mijn stoel te ploffen zonder iets te zeggen. En dan overlopen we na de sessie waar ik spanningen of blokkades gevoeld heb en of dat herkenbaar is voor jou.


Dat is dan misschien ook een goed antwoord op de vraag die ik regelmatig krijg; “ Hoe dikwijls zou je zo’n voetreflexmassage kunnen/moeten/mogen doen?” Dat is voor iedereen verschillend maar als je klachten hebt die al langer aanslepen dan kan het aangewezen zijn om een 5-tal behandelingen te plannen met 1 week tussen. Om evolutie te zien zijn er gemiddeld een 3-tal sessies nodig. Maar zelfs 1 behandeling kan heel wat effect hebben.


Wil je meer weten over voetreflexologie ? Stuur gerust een bericht of bel me !
Lies
0484/67 26 41
lies@dedoorbraak.be

0
Feed

Schrijf een reactie