Voeding

“Voor je lichaam zorgen is een investering. Wat je er voor terugkrijgt, is onbetaalbaar”
Birgit

Contacteer ons

Naar een gezond eetpatroon

lijn

In onze praktijk kijken we naar wat je lichaam van nature nodig heeft. Los van aangeleerde gewoontes, cultuur en industriële ontwikkeling. We spreken de intelligentie van je lichaam aan om antwoorden te vinden op de vraag wat ondersteunend is, kracht én herstel geeft.

Als je voeding aanpast aan je lichaam, hoeven je cellen geen grote hoeveelheden afvalstoffen af te voeren. Je hebt je hoofd en handen vrij om prettig te leven met een krachtig lichaam. Dat levert veel energie op om doelen die er voor jou toe doen, te behalen. 

Je bent welkom met vragen over gewicht, gewoontes, lichamelijke klachten, emo-eten, menopauze…

Gezondheidsmeting

Meten is weten - Jouw lichaam is uniek en vergt dan ook een unieke aanpak in voeding, verzorging en beweging. Zwaarlijvigheid, diabetes, migraine, allergieën, intoleranties, te hoge cholesterol, maagklachten of darmklachten, … het zijn geen ziekten, maar duidelijke signalen van je lichaam uit balans. Dankzij een gezondheidsmeting kan je achterhalen of je lichaam in balans is en hoe je de balans kan herstellen. 

De sessie omvat: gepast voedings- en bewegingsadvies, de bespreking van de meting en een doorgemaild verslag. Meer info...

Maak een afspraak

Natuurlijk voedingsplan - diëtiste

Ons lichaam voelt zich het best met natuurlijke voedingsmiddelen en heeft een intelligentie om antwoorden te geven op de vraag wat ondersteunend is en wat kracht, evenwicht, een mooie vorm én herstel brengt.

Het voedingsadvies baseert zich op natuurlijke voeding, de Chinese voedingsleer en bloedgroep-gericht-denken. Als jouw lichaam optimaal werkt, is er een aangenaam verzadigd gevoel in je buik en rust in je hoofd.

We stellen samen een heel concreet en haalbaar voedingsplan op waarvan alle ingrediënten in de supermarkt te vinden zijn. Het advies is aangepast aan het gezinsleven, werk, bewegingspatroon en vrije tijd. 

Je bent welkom met vragen over gewicht, gewoontes, lichamelijke klachten, emo-eten, menopauze, je goed in je vel voelen ...

Birgit Gilis helpt je op weg, op mentaal, fysiek en emotioneel vlak om je ideale gewicht of gezondheid te bereiken en te behouden. Meer info...

Bekijk de video Maak een afspraak

Orthomoleculaire voeding

De juiste voeding is belangrijk voor de moleculen in je cellen zodat je lichaam optimaal kan functioneren en gezond blijft. We bekijken welke voeding bij jou persoonlijk past en hoe je de balans in je lichaam kan herstellen door ontzurende voeding, veel groenten, onverzadigde vetten/verzadigde vetten, omega 3/omega 6-vetzuren, plantaardige/dierlijke eiwitten, micronutriënten (vitaminen, mineralen, fytonutriënten) en je bloedsuikerspiegel. 

Maar als je je lichaam alles geeft wat het nodig heeft, dan kan je energie en gezondheid er alleen maar op vooruit gaan!

Maak een afspraak

Hypnose

Via hypnose krijg je rechtstreeks toegang tot je onderbewuste gewoontes die je overgewicht of een ander ongemak veroorzaken. Tegelijkertijd wordt de kracht wakker gemaakt om er mee te stoppen. Ons onderbewuste is wel degelijk in staat om het verleden los te laten en innerlijk een nieuwe richting te kiezen die je helpt om prettiger en gezonder te leven,

Zit je met vragen rond een suikerverslaving, drang naar overeten, emotionele triggers, innerlijke onrust, te weinig verzadigingsgevoel of heb je gewoon wat steun nodig om gezonder te eten? Wil je snel en blijvend afvallen en daarna je mooie gewicht behouden? Wil je juist verzwaren of heb je vragen rond eetstoornissen? Meer info...

Je kan kiezen voor 2 of 3 hypnosessies om goed af te slanken, maar ik stel graag voor: 'Pakket De Doorbraak'. Een kennismakingsgesprek - wat heeft jouw lichaam qua voeding nodig (in een plan gegoten), gecombineerd met één hypnosesessie om de oude gewoontes op te ruimen en passende gewoontes in te bouwen en tot drie opvolgsessies. Dat is een goed werkende basis voor gezond en blijvend gewichtsverlies én meer innerlijke rust.

Maak een afspraak

Systemisch coachen en voedings- en familieopstellingen

Een opstelling toont hoe je relaties ervaart, hoe je omgaat met voeding en met je gezondheid. Deze sessies blijken telkens weer verrassend en boeiend te zijn omdat ze verfrissende en stimulende informatie geven over je levenspad. 

Het werkt om uit het gevoel 'op dieet te zijn' te komen, om een gezonde levensstijl aan te houden en je haat-liefde verhouding met eten én de kilo's los te laten. 

Je komt te weten waarom je doet wat je doet en en welke oplossingen passend zijn voor jou als persoon.

Niet enkel vragen over voedingsgewoontes zijn welkom maar ook vragen rond relaties, werk en levensdoel! Meer info...

 

Maak een afspraak

Contacteer ons voor een afspraak!

Maak een afspraak