Mentaal en emotioneel welbevinden

“Het leven gaat niet over wachten tot de storm voorbij is … Het gaat over leren dansen in de regen.”
Viviane Greene

Individuele therapie

hr 9.png

Je kunt een goed gesprek gebruiken, iemand die naar je luistert zonder oordeel en die zich naast jou plaatst om samen te kijken naar jouw situatie. Je wil tot meer inzicht en begrip komen, waardoor er werkelijk iets verandert. Je zelfbeeld, zelfvertrouwen, weerbaarheid … zullen groeien. Je durft keuzes maken en komt tot een doorbraak in moeilijke situaties. Waar gedachten en situaties je onderuit gehaald hebben of ziek gemaakt hebben, geven de juiste gedachten en inzichten weer herstel.

Wil je graag een gratis kennismakingsgesprek?

Lichaamsgerichte therapie

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe ga jij je leven meer in handen nemen op een intuïtieve en praktische manier?


We gaan op zoek naar wie je bent, wat je werkelijk voelt, welke beperkende gedachten er zijn, welke capaciteiten je in je hebt, wat je in contact met bepaalde personen in je leven kan leren, …


Mogelijke hulpmiddelen daarbij zijn gesprek, ideomotoriek (lichaamssignalen), Tarotkaarten bij moeilijke keuzes of ondersteuning van je persoonlijke groei, intuïtieve tekeningen, meditatie en visualisatie.


Dit geeft antwoord op vragen als: Welke richting wil ik uit in mijn leven? Wat geeft me rust? Wat heb ik te ontwikkelen? Waar wil in mijn energie in steken en waar niet? Hoe kan ik beter voor mezelf opkomen en met mijn emoties omgaan? Waar verlang ik naar?


Jij mag ‘het gevoel geleefd te worden’ omzetten in meer kracht, geluk en liefde in je leven!

Ontdek de WOUW

Ontwerp je eigen loopbaan

BRILJANT -Blink uit in je veelzijdigheid

WOUW - Een blijk van waardering

Ben je op zoek naar een nieuwe job die écht bij je past? Wil je je huidige job anders aanpakken zodat deze beter bij je past?

SJIC Loopbaancoaching geeft je de nodige inspiratie, waardering en vooral goesting om je nieuwe professionele toekomst te creëren. We ontwerpen verschillende mogelijkheden / prototypes. We formuleren een persoonlijk ontwikkelingsplan mét concrete acties, waar jij met trots aan kan werken.

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie

Zoals de naam lichaamsgerichte psychotherapie zegt is het een therapie vorm waarbij het lichaam en het denken in beweging wordt gebracht. Om dit te bekomen, wordt er gebruik gemaakt van gesprekken, ademhalingstechnieken en lichaamsoefeningen. 

De rode draad is het ontdekken van iemand zijn natuurlijke bewegingsmogelijkheden, het bewust worden van belemmerende gedachten/emoties en de transformatie van deze laatste. Alles wat geleerd wordt in de sessies is dadelijk toepasbaar in het dagelijks leven.

HSP coaching

HSP coaching

Als je gevoeliger bent dan de gemiddelde mens, bezit je veel talent om jezelf te gaan ontdekken. Wellicht ben je ook nieuwsgierig naar wat er in je leeft en wat je in je mars hebt. Wat je persoonlijke groei enorm versterkt is nieuwsgierig te blijven naar wat er in jezelf gebeurt als je op een situatie overreageert. Deze coaching levert handvaten om je eigen stevigheid en fundament te vergroten door inzichten en oefeningen. Hoe ga je in je eigen dagelijkse leven met energie om? Hoe laad je op en laat je los? Wat wordt er innerlijk verteld? Hoe ga je sterker en lichter in de wereld staan? Meld je zeker aan als je voelt: ‘Yes, dit is het!’

hypnose - mentaal en emotioneel welzijn

Hypnose - Hypnobirthing - Hypnose bij angsten, fobieën en chronische pijn

Wat houdt jou tegen om voluit te kunnen leven? Angsten, het verleden, zaken waar je geen zicht op hebt? Via hypnose en het voorgesprek krijg je een dieper inzicht in wat je belemmert en hoe je je doel kan bereiken. Dit voorkomt dat onbewust gedrag herhaald blijft. Mijn ervaring met mensen en hypnose heeft me geleerd dat iedereen de kracht en het talent in zich heeft om problemen of belemmerende gedachten en gedragingen op te lossen. Je gaat gewoon in je eigen kunnen geloven en dat ook inzetten. 

Specialisaties: gewicht, stoppen met roken, hypnobirthing voor aanstaande moeders, angsten, fobieën en chronische pijn en persoonlijke groei.

Voor meer info over Hypnobirthing voor aanstaande moeders en Hypnose bij angsten, fobieën en chronische pijn lees hier verder....

systemisch coachen

Systemisch coachen

Mensen zijn gewoontedieren en het lijkt wel of die gewoontes onzichtbaar aan ons blijven trekken. Ergens blijf je trouw aan je opvoeding, de cultuur of de maatschappij. Om je eigen weg uit die gewoontes te vinden en een doorbraak te maken is er ‘systemisch coachen’. Door deze diepgaande coaching techniek ga je ánders kijken en zoeken naar antwoorden die je op het eerste zicht niet kent. Zowel de blokkade als de oplossing wordt zichtbaar. 

We werken meestal individueel met vloerplaten of kleine figuurtjes. Zo kan je makkelijker gaan voelen en ervaren wat een rol speelt. Deze manier van werken is gebaseerd op systeemwerk (of familie-opstellingen van Bert Hellinger). Meer info...

Moest je nieuwsgierig zijn en niet precies weten of systemisch werken iets voor jou is: regel gerust een gratis kennismakingsgesprek.

Coaching in de natuur

In de natuur zijn en er contact mee maken maakt ons als mens rustig en nieuwsgierig. Wat wil jij vertellen of tonen en wat wil de natuur vertellen? Het mag voelen alsof het stof wordt wegblazen en we gaan kijken wat het effect is van de natuur op onze eigenheid zodat de natuur een hulpbron wordt voor ons. Waar we oog voor hebben in de natuur is een spiegel voor wie we op dat moment zijn. De natuur is een ideaal medium voor persoonlijke groei en zelfreflectie.

Contacteer ons voor een afspraak!