top of page

Blog

Zoeken

Cupping- en tuningvorktherapie bij Nadia Kesters

Bijgewerkt op: 13 mei

Door de allerdaagse drukte/ stress vergeten wij dikwijls om voor onszelf te zorgen. Hierdoor kunnen er op termijn klachten ontstaan waardoor men beperkingen ervaart.


Laten wij samen bekijken wat dit voor u kan betekenen. Onze therapieën zijn zowel gericht op kinderen als volwassenen.


Welke therapieën zijn er mogelijk?


  • Stemvork therapie

  • IntuÏtieve Healing

  • 5 - Elementen Keizer Cupping

  • Wet & Dry cupping


5- Elementen Keizer Cupping 

Volgens de Chinese filosofie bestaat het hele universum uit Yin en Yang, de twee basisprincipes die elkaar scheppen en in stand houden.

Zolang er beweging is tussen Yin en Yang is er leven en een gezond lichaam.

Wanneer er sprake van disbalans tussen beiden dan treden er allerlei klachten op met ziekte tot gevolg.


Doordat ze vroeger meer in directe verbinding met de natuur stonden kwamen ze erachter dat verschillend cupping methoden heilzaam waren voor het lichaam waardoor allerlei klachten behandeld/genezen konden worden met :

Hout (bamboo cups), Vuur (glazen cups), Aarde (porselein cups met vuur), Metaal (koperen cups) en Water (cups met ijswater).

Ieder van deze cup heeft zijn eigen toepassingen zoals griep en verkoudheden, oedeem in de benen, koorts, spijsverteringsproblemen, fibromyalgie, reuma, ontstekingen, doorbloeding stoornis, slaapstoornis, sportblessures en zoveel meer.


Wil een mens het menselijk lichaam in balans brengen dan moet men de wetten van de vier jaargetijden en van de vijf elementen als richtlijn aanhouden.


Wet Cuppen / Bloederig Cuppen

Het bloederig cuppen is een onderdeel van de TCM.


Wet cupping ook bekend als hijama of medicinale bloedingen, is een traditionele therapie waarbij kleine incisies op de huid worden gemaakt voordat zuignappen worden aangebracht. De bekers worden een paar minuten op hun plaats gelaten om een vacuüm te creëren, dat kleine hoeveelheden bloed uit de incisies haalt. Aangenomen wordt dat dit proces helpt om vast bloed, gifstoffen en onzuiverheden uit het lichaam te verwijderen, de bloedsomloop te bevorderen en de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam te stimuleren. Nadat de bekers zijn verwijderd, reinigt de behandelaar meestal het gebied en kan hij indien nodig zalf of verband aanbrengen. Natte cups worden vaak in verschillende culturen gebruikt als een therapeutische behandeling voor aandoeningen zoals musculoskeletale pijn, ontsteking, ontgifting en algemeen gezondheidsbehoud. Je kunt het inzetten bij ontstekingen, tenniselleboog, golfelleboog, lumbago (spit), Ischias, Hernia, Gal en Vet bulten, Cystes, milde spataderen, stijve schouders en nek. Dit wordt gedaan bij mensen waarbij de klachten moeilijk te behandelen zijn, zodoende kan dit een verlichting of oplossing zijn.Stemvork therapie / Fonoforese

Dit krijgt ook wel eens de naam ' toonpunctuur' mee.


Tuningvork therapie is een holistische genezingswijze die nauwkeurig gekalibreerde stemvorken gebruikt om geluidstrillingen te creëren. Deze trillingen worden toegepast op specifieke delen van het lichaam, acupunctuurpunten of energiecentra om ontspanning te bevorderen, stress te verminderen, pijn te verlichten en het evenwicht in de energiesystemen van het lichaam te herstellen. Van de frequenties die door de stemvorken worden geproduceerd, wordt aangenomen dat ze resoneren met de natuurlijke frequenties van het lichaam, wat helpt om de energiestroom te harmoniseren en te genezen.Deze stemvorken kunnen op bepaalde plaatsen van het lichaam gehouden worden om zo door te dringen in een deel of het gehele lichaam, dit kan ingezet worden bij:

* vermoeidheid

* hoofdpijn

* concentratiestoornis

* depressie

* angsten

* hormonale klachten

en zelfs ook bij blokkades van de Chakra, aura en energiebanen 

Bij pijnklachten kan de trilling heel specifiek toegepast worden zoals bij  spier-zenuwpijn, ontsteking, chronische of reumatische pijnen.Intuïtieve Healingen

De energetische behandelingen zijn een samenspel van verschillende vormen van energy healing, intuïtieve healing, energy & chakra clearing, sound healing . De behandeling is erop gericht je weer in verbinding te brengen met jezelf.

Tijdens een behandeling worden er blokkades (fysiek, emotioneel, energetisch of emotioneel) opgeheven waardoor je eigen levensenergie weer makkelijker kan doorstromen. Blokkades vinden vaak hun oorsprong in verdrongen emoties, trauma en stress. Blokkades zorgen ervoor dat je het gevoel hebt vast te zitten, je je niet verbonden voelt met jezelf, je last hebt van depressieve gevoelens, je je uit balans of moe voelt…

Een energetische behandeling stimuleert je parasympathisch zenuwstelsel (het zenuwstelsel dat verantwoordelijk is voor herstel en ontspanning). Hierdoor kom je in een staat van diepe ontspanning en gun je je lichaam de rust waar het naar verlangt. Vanuit deze staat van zijn kan er diepe healing plaatsvinden.


Ik voel intuïtief aan waar er een blokkade zit, hier werk ik op in en na de behandeling geef ik je mee hoe je energiesysteem aanvoelde en wat je zelf kan doen in functie van je proces. Het effect van een behandeling werkt nog zo’n 2-3 weken na. Dus ook na de behandeling zal je effecten kunnen ervaren.

Belangrijk om te weten is dat energy healing NOOIT een quick-fix is. Net zoals andere vormen van healing is integratie nodig. Healing zet altijd een proces in gang, na de behandeling is het dus aan jou om verder te werken aan dit proces. Deze processen zijn altijd in functie van je hoogste goed. Healing is je bondgenoot in het leven maar jij moet het ook zelf in handen nemen.

Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om een proces te kunnen voltooien (inclusief het innerlijk werk dat je zelf doet). Voor échte diepgaande werken raad ik meerdere behandelingen aan.
Je kan een afspraak met me maken op 0471 90 86 27. Op dit nummer kan je ook terecht voor meer informatie.


Graag tot binnenkort!


Groetjes

Nadia Kesters


0468 34 43 79

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page