top of page

Blog

Zoeken

De geheimen van ontspannen bewegen.

Het Nieuwe Bewegen - Yves Verbeeck


Yves stelt graag zijn derde boek aan u voor.
Gebaseerd op 30+ jaar opleidingen, workshops, tienduizenden uren oefenen en persoonlijke correcties van twee tai chi meesters, ontdekte hij de geheimen van ontspannen bewegen en leven. Hij bundelde alles samen in een heel eenvoudig en juist daardoor krachtig en toegankelijk oefensysteem, Het Nieuwe Bewegen.


Het kernidee is dat je terug ontdekt wat er in zijn perfectie al is. Vandaar dat het eenvoudiger en anders is dan we gewend zijn. Als je te weten wil komen hoe je ontspannen kan bewegen/leven in deze maatschappij en een manier zoekt om dat te oefenen, kom dan luisteren.


Wanneer: donderdag 23 november, 19u30-21u

Waar: groepspraktijk De Doorbraak, Terlaemenlaan 36, 3550 Heusden-Zolder

Bijdrage: vrijwillig
De geheimen van ontspannen bewegen.


Als we naar de geschiedenis kijken, dan kunnen we alleen maar constateren dat het mensdom niet leert uit de fouten die het maakt. We blijven beslissingen nemen vanuit de stress reactie: vechten, vluchten of verstijven. Door allerlei omstandigheden en verschillende redenen zoals programmering tijdens de zwangerschap en de eerste 6 levensjaren, is het heel begrijpelijk dat we in de stress reactie

blijven. We vinden het normaal. Sterker nog, als de stoffen die vrijkomen in deze reactie wegvallen, gaan we ernaar op zoek. Zo zijn er heel wat sociaal aanvaarde tot zelfs bejubelde mogelijkheden zoals concurrentie tussen bedrijven en zelfs tussen werknemers van hetzelfde bedrijf, sportwed’strijden‘ waar enkel de beste zijn telt, vechten tegen ziektes, hobby’s die een kick geven, vluchten door feesten en festivals, afleiding met muziek, T.V., social media, … We kunnen de stressreactie ook activeren door overgeërfde trauma’s, gewoontes en overtuigingen die we onbewust meedragen.


Door teveel en te lang in de stress reactie te overleven, kan het niet anders dan dat er klachten tot ziektes volgen. Geen nood, ook daar vinden we oplossingen voor zoals medicatie, operaties, supplementen, allerhande behandelvormen waarmee we de symptomen be’strijden’ en verder zelf niets hoeven te doen. Overleven in de stressreactie kunnen we onmogelijk zo doorbreken.


Uiteraard is het prima om symptomen aan te pakken zodat deze ons leven niet beïnvloeden of bepalen. Alertheid is geboden dat het geen uitstel van executie is. Het zijn hulpmiddelen en niet de oplossing.


Wat is de oplossing dan wel?


Naast de stressreactie is er ook altijd de relaxatiereactie. We hoeven de stressreactie niet te activeren als er geen levensbedreigende situatie is. Ondertussen komen er heel veel stofjes in ons lichaam vrij om te verteren en wonden te helen.


Tevens kunnen we alleen in de relaxatiereactie terugvinden wie we wie we werkelijk zijn. Gelukkig weten we nu uit wetenschappelijke metingen dat we energie zijn. Deze energie is beweging en informatie. In ontspanning ontdekken we onze oorspronkelijke energie, subtiel en toch velen malen krachtiger dan de boost in de stressreactie. Als energie informeren wij het lichaam en de geest hoe optimaal te functioneren. Aangezien energie op zich beweegt, hoeven we geen bewegingen te maken. We laten toe dat de energie ons ontspannen lichaam meeneemt in elke beweging.Dat is waar Het Nieuwe Bewegen voor staat. Het is een systeem voorbij elk systeem. De oefeningen zijn heel toegankelijk en ontspanning staat centraal. Enerzijds om onze ware aard terug te ontdekken en anderzijds om toe te laten dat onze energie ongestoord het lichaam kan bewegen. Aangezien we terug het meest optimale dat er altijd was ontdekken, zijn de richtlijnen en principes anders dan we gewend zijn. Deze zorgen er ook voor dat de energie van overgeërfde trauma’s, gewoontes en overtuigingen moeiteloos terug transformeert naar onze oorspronkelijke energie.


We doorleven hoe we optimaal bewegen. Dit heeft verschillende gevolgen. Ons lichaam is veerkrachtig en soepel, emoties zoals vertrouwen, mededogen, dankbaarheid, liefde, … tonen zich, net zoals creatieve, unieke en constructieve gedachten. We krijgen een gezondheidsboost. Als klap op de vuurpijl, aangezien onze energie een oneindige uitstraling heeft, tonen zich allerlei omstandigheden die perfect passen bij wie we zijn.
Yves Verbeeck www.yvesverbeeck.com


Dit is een filmpje waar je de uitvoering van de oefeningen kunt bekijken: https://youtu.be/ApEZ1rbKaHU Mijn youtube kanaal: https://www.youtube.com/@HetNieuweBewegen

Mijn FB pagina: https://www.facebook.com/yves.verbeeck.3/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/yves-verbeeck-1615881a/

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page