Blog

Zoeken

FKC - Fundamentele kinesiologische communicatie

Bijgewerkt op: 2 jun.

Wist je dat jouw lijf de perfecte richtingsaanwijzer is die jou vertelt waar je naartoe moet gaan? Wat is het dat jij niet wilt zien maar waar je lichaam om schreeuwt door het veroorzaken van ziekte en/of pijn, zowel fysiek als geestelijk?


Deze aanpak brengt de energie in je lichaam weer in beweging en herstelt de balans in je lichaam! Je lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. En met deze aanpak leer ik je terug te luisteren naar jouw lichaam. Het is net als het pellen van een ui. Na het verwijderen van een laag, werk je met de volgende, om steeds dichter bij de kern te komen. Ons lichaam is zijn eigen ‘specialist’ en ‘weet’ wat het nodig heeft. Het kan alleen niet rechtstreeks met ons spreken, maar doet dat via klachten, symptomen, signalen, intuïtie, …

Je lichaam is ontworpen om zelfhelend te zijn. Als het bv te heftig reageert op slechte voedingsgewoonten, stofjes in de lucht, een emotie, pijn, tijdsdruk, saboterende gedachten, ... en dit is van langdurige aard, dan heeft het meer tijd nodig om te herstellen en kan je energiehuishouding flink uit balans raken. Stress stapelt zich op en dan is er sprake van ongezonde stress. Er wordt dan meer energie verbruikt dan dat je kunt aanvullen en dat kan leiden tot allerlei aandoeningen. Een klacht zoals een pijnlijke schouder heeft niet altijd een structurele oorzaak, maar vindt zijn oorsprong bijvoorbeeld eerst in het emotionele domein.

​​​Eerst ga ik op zoek naar de oorzaak van je klachten. Waarom heb jij deze klacht? Wat is de hoofdoorzaak, het oorspronkelijk probleem? Met deze aanpak verhinder ik ook dat je klacht terug komt of dat je lichaam een andere klacht gaat ontwikkelen als je symptoom onderdrukt wordt. Dit is echt van fundamenteel belang.


Een methodiek die mij in staat stelt om jouw gezondheidsklachten bij de KERN aan te pakken!

Jouw gezondheidsklachten anders leren bekijken! Een bredere visie op jouw gezondheid is belangrijk als jij wilt stralen als wie jij werkelijk bent! Alles start met het luisteren naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Alles start met bewustwording over de echte oorzaak van je klacht!


Alles in het leven vloeit in elkaar. Ons lichaam omhelst niet enkel het fysieke maar ook het emotionele, mentale als het energetische lichaam. Het is een samenspel van deze 4! Door je klacht vanuit deze 4 invalshoeken te bekijken, kan ze aangepakt worden bij de KERN. Hier gaan we verder dan enkel “je klacht doen afnemen of laten verdwijnen”, het is aanzet om je leven vast te pakken en meer bewustwording te creëren. Met deze aanpak wordt verhinderd dat je klacht terug komt of dat je lichaam een andere klacht gaat ontwikkelen als je symptoom onderdrukt wordt. Dit is echt van fundamenteel belang!


Symptomen die blijven aanhouden, zijn bedoeld om onze aandacht te trekken en hebben een signaalfunctie. Ziekte is de uiting van één of meerdere onopgeloste conflicten (die we ons meestal niet bewust zijn). Ziekte zal nooit uitgebannen kunnen worden, omdat ze ons bewust wil maken van wat nog onbewust is. Ziektesymptomen of chronische pijn blijven bestaan of terugkeren, omdat innerlijk conflicten niet tot aan de basis opgelost worden en men niet leeft vanuit zijn eigen wijsheid. Om hieruit te groeien dienen oude trauma’s en verdrongen emoties bewust gemaakt en losgelaten te worden. Op die manier wordt het contact met onszelf terug hersteld en leren we te leven vanuit onze eigen innerlijke autoriteit. Tijdens een FKC-sessie focussen we niet op de lichamelijke symptomen, maar wel op de onopgeloste conflicten die hier onder liggen.


Voor wie?

Deze aanpak is mogelijk bij allerhande klachten gaande van vermoeidheid, chronische klachten, onverklaarbare klachten, depressie, burn-out, ... Het gaat niet om de klacht op zich maar wat de klacht je komt vertellen waardoor je klacht, eens je bewust bent van de oorzaak, niet meer nodig is als je deze vastpakt en ermee aan de slag gaat!

· Je voelt dat je vastloopt!

· Je lijf is moe en je hoofd zit vol.

· Je hebt (chronische) gezondheidsklachten, aanhoudende pijn of onverklaarbare ziekten.

· Al je tijd gaat naar het zorgen voor anderen waardoor er geen tijd meer is voor jezelf.

· Je voelt dat de stress in je lijf zit, ervaart vaker slaapproblemen en je nek en schouders zitten helemaal vast.

· Ook kan dit zichtbaar zijn in je huid waardoor je onzekerder wordt over jezelf.

· Je wilt terug lekkerder in je vel zitten en stralen vanbinnen en vanbuiten?

· Je snakt naar meer rust en balans in je hele lichaam en je wilt verlost zijn van je gezondheidsklachten!

· Je beseft dat het niet enkel afhankelijk is van de verzorging aan de buitenkant maar ook hoe jij zorgt voor jezelf!

· Jij wilt meer weten waarom je klachten ervaart!

· Ben jij bereid om er anders naar te kijken?

· Zoek jij iemand die luistert naar wat je lichaam jou wilt vertellen maar wat jij niet kan zien?


Wens je meer informatie over ziekte en gezondheid, dan kan je in onderstaande kortfilm meer uitleg krijgen van Dr. Kristien Mechelmans waar ze een demonstratie geeft over Fundamentele Kinesiologische Communicatie (FKC). Je kan de gefilmde infoavond van 1.5u hier bekijken. Deze film is zeer nuttig omdat ik hierdoor als FKC-hulpverlener meer tijd over heb voor jou tijdens ons consult

Kortfilm: https://www.youtube.com/watch?v=Mto7WjTnkkE&t=16s

Infoavond 1.5u: https://www.youtube.com/watch?v=K57uyAMYUiY&feature=youtu.be


Verloop FKC sessie:

Ø Bespreking hulpvraag (deze dien je zelf op te lijsten voor je naar een consult komt)

Ø Identificatie van de oorzaak van je gezondheidsklachten. Dmv FKC worden blokkades op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch vlak uitgetest

Ø Bespreken & transformeren van de onderbewuste patronen, blokkades, ... zodat deze kunnen aangepakt worden mogelijks aangevuld met een helende behandeling (healing)

Ø Nabespreking en gepersonaliseerd advies rond lifestyle, mindset, inzichten en persoonlijke groei (gezonde voeding & suppletie, ademhaling, leren voelen, beweging, dankbaarheid, ...)


​​​Fundament

​Daarnaast werk ik eerst aan ‘je fundament’. Dat is, naar analogie met een huis, de stevige basis van je gezondheid. Als je fundament scheef staat, heeft het weinig zin om te werken aan het verbeteren van de klachten van je huis. Met een slecht fundament is het normaal dat er veel in je huis niet goed gaat. Met het verbeteren van je fundament, pak ik dus veel problemen aan in ‘je huis’.

Als FKC®-hulpverlener hanteer ik een methodiek (spiertesten) om te communiceren met jouw onderbewuste, dit is als het ware jouw harde schijf met alle info over jou, en dus ook over je klacht, je ziekte, je probleem). Hierdoor weet ik op welke domeinen de problemen zich situeren, zodoende dat ik ze laag per laag kan aanpakken: structureel, biochemisch, emotioneel en energetisch. Een klacht wordt veroorzaakt door een probleem of een onevenwicht op alle vier de domeinen, afzonderlijk of tegelijk. De domeinen kunnen mekaar beïnvloeden, zowel in positieve als in negatieve zin. Hierdoor breng ik de energie in je lichaam weer in beweging en kan de balans in je lichaam zich herstellen!

Aanpak

Ik gebruik een spiertest, de pink-duim cirkel, om een ‘zwak’ of ‘sterk’ spierantwoord te krijgen. Daaruit haal ik veel informatie. Ik test dus nooit de spier op zich, zoals een klassieke arts of kinesist doet. Wel gebruik ik het spierantwoord in een cascade van vragen om zo een weg te banen op zoek naar het juiste antwoord. Ik communiceer dan met het niet-bewuste deel van jou dat toch alles weet.

​​Deze aanpak verschilt ESSENTIEEL van andere methodes van kinesiologisch testen. Daarnaast gaat het een stap verder dan enkel het onderscheiden van een zwakke en sterke spiertest. Als FKC®-hulpverlener ga ik een spierantwoord ‘graderen’ en zo heel specifiek jouw behandeling op maat maken en opvolgen.

Structureel (alles wat de vorm betreft). Als FKC-hulpverlener ben ik in de mogelijkheid om oa. op een zachte manier wervels, schedel, bekken, ledematen… weer in balans brengen. Ook herstellen we ‘injuries’. Dit zijn oude kwetsuren die nog steeds een stressreactie veroorzaken in je lichaam. Waar nodig is zal er steeds doorverwezen worden.

Biochemisch: alle stofjes waaruit je lichaam is opgebouwd en al de chemische omzettingen die hiermee gepaard gaan. Dit gaat van je vitaminen, mineralen, omega 3… tot je hormoonwerking en de vertering van je voeding. Op biochemisch vlak kan ik als FKC-hulpverlener testen wat het oorspronkelijke tekort is en dat corrigeren met supplementen. Door het oorspronkelijke tekort te zoeken, hoef je niet elk systeem waar biochemisch iets fout loopt te corrigeren. Hierdoor beperk je drastisch het aantal supplementen dat je dient te nemen. Je hoeft vaak ook maar kortstondig deze supplementen te nemen omdat we het lichaam zijn zelf-herstellend vermogen teruggeven. Een FKC-hulpverlener werkt enkel met degelijke supplementen die individueel voor jou getest worden.

Emotioneel: dat is ruimer dan het op het eerste zicht lijkt. Niet alleen je emoties, maar ook je overlevingsmechanismen, je alarmknoppen in je reptielenbrein, je beperkende overtuigingen, je relaties,… vallen onder dit domein. Stress of chronische stress is vaak een onderschatte oorzaak van verstoring op dit vlak. Op emotioneel vlak werkt een FKC-hulpverlener met bloesems en fundamentele emotionele transformatie-technieken (FETT). Met een FETT zoeken we waar een emotie vandaan komt en herprogrammeren dat of koppelen de invloed daarvan op je leven los. Het is van fundamenteel belang om niet alleen het probleem te benoemen, maar daarnaast het probleem ook op een wezenlijk niveau aan te pakken.

Energetisch: ook dit is een heel ruim domein. Een FKC-hulpverlener werkt op meerdere uiteenlopende oorzaken van je energietekort en je energielekken: van slecht werkende batterijen in je cellen en je slaapproblemen tot invloed van stralingen of het ‘onbewust’ op de rem staan omdat je niet je juiste zielsweg gaat’.

​Ik stel geen diagnoses met FKC, en dat moet ook niet om je gezondheid te kunnen verbeteren en je zelfherstellend vermogen te ondersteunen. Ik zoek het onderliggende probleem en pak dat aan om je gezondheid te optimaliseren. Mijn aanpak dient niet ter vervanging van de reguliere geneeskunde, maar is aanvullend.


- Gratis kennismakingsgesprek: https://app.sitee.io/site/DeDoorbraak/online-scheduling?service=sh7rniq2sr8lp3ym

- Sessie FKC van 1,5 uur boeken: https://app.sitee.io/site/DeDoorbraak/online-scheduling?service=p38766e5fxmdo1ax


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven