top of page

Blog

Zoeken

Hoe essentieel is ontspanning ?

Bijgewerkt op: 20 dec. 2021Om je gezond en veerkrachtig te voelen is een goed evenwicht in je zenuwstelsel nodig. Een goede balans tussen actie en rust & herstel. Veel mensen ervaren een hoog stressniveau en vinden het moeilijk om dit terug in balans te krijgen. Een goed evenwicht in je zenuwstelsel bepaalt voor een groot deel je mentaal en emotioneel evenwicht.


Als je in een stressrespons zit dan brandt er een rood lampje. Dit lampje staat oa. voor piekeren, hartkloppingen, vermoeidheid, zin in zoet, bloeddruk, slapeloosheid,…

Als er in je auto een rood lampje brandt dan maak je snel een afspraak bij de garage, want dit moet zo snel mogelijk opgelost worden. Want anders gaan er misschien andere dingen stuk en lopen de kosten op.


Wat doe jij met jouw rode lampje ?


Wil je een grotere stressbestendigheid, minder angst, een betere stemming en cognitie ?


Je kan jezelf bevrijden van lage stressbestendigheid, zenuwachtigheid, angst, slapeloosheid, depressiviteit, geheugen- en concentratiestoornissen, hyperventilatie,…

Je kan op een toegankelijke manier leren wat het effect is van een goede ademhaling. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat een simpele ademhalingsoefening na 60 dagen het stressniveau met -23.6 % laat dalen. Hierdoor blijft je energieniveau ook constanter tijdens de dag.


Door bewust met je ademhaling bezig te zijn kan je stap voor stap makkelijker het piekeren in je hoofd loslaten. Je leert jezelf observeren. Je gedachten en overtuigingen die constant voorbij flitsen, zorgen voor de kwaliteit van je dag. Deze leren ombuigen naar positieve gedachten zorgt ervoor dat je een mooie dag tegemoet gaat.


Door oefeningen uit Mindfulness, relaxatietechnieken en meditaties, ontdek je wat voor jou werkt. Je voelt dat je tot rust komt, dat je ademhaling, bloeddruk en hartslag vertraagt. Ook je bloedsuikerspiegel blijft stabieler. Je krijgt terug voeling met je lijf en voelt beter je grenzen aan.


Door een combinatie van een goede ademhaling en voeding gaat je energieniveau er sterk op vooruit. 1+1=3


Je wordt bewust van wat je lichaam je wil vertellen en leert ontdekken dat er altijd een moment is waarin je een keuze kan maken. Niets moet.


Een goede ademhaling en ontspanning in je lijf zorgen voor meer focus, energie en kracht. En dit is niet moeilijk of ingewikkeld!


Heb je nood aan rust en ontspanning? Kom dan ontdekken hoe ontspannen je je voelt na een individuele of groepssessie.


https://www.dedoorbraak.be/individuele-begeleiding-/relaxatie-en-ontspanning – Groepssessies Meditatie, ademhaling en relaxatie – Individuele sessies: voetreflexologie – deep tissuemassage – hypnose – klankhealing - Reiki

22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page