top of page

Blog

Zoeken

Ik eet toch niet zo ongezond!Ken je ook de tendens om weer gezonder te gaan eten? Hello Fresh, avocado’s, noten en zaden, verschillende soorten granola en intermitted fasting. Met de belofte dat als je er genoeg van eet dat je afslankt, genoeg energie krijgt en je snoepdrang verdwijnt.


Maar klopt dit ook? Is dat wel allemaal zo passend en gezond?


Krijgt jouw lichaam daarmee het juiste binnen om optimaal te werken?


Als we de vergelijking maken tussen de behoeftes van ons menselijk lichaam en die van planten, kan de eerste vraag zijn? ‘Welke plant? En in welke staat is hij: in een bos, in de weide, binnenshuis, in de moestuin of elders in de tuin?’ Elke plant heeft zijn eigen noden qua voedingsstoffen, water, licht en lucht. Als je een plant overvoedt of verkeerde stoffen geeft, beschadig je hem. Door hem té voorzichtig te behandelen en hem onder een glazen stolp te zetten, haal je zijn natuurlijke kracht weg.


Ieder van ons heeft een ander lichaam en leven, dus een standaard opgelegd dieet volgen zal nooit werken. Een niet te onderschatten valkuil is dat ons lichaam zich makkelijk aan nieuwe omgevingen en omstandigheden aanpast, waardoor we de kunst om ons optimaal te voeden en lekker in onze energie zitten, verliezen. Door de verkeerde voeding verliezen we ongemerkt energie en wordt de schade geleidelijk aan voelbaar. Je voelt jezelf ‘ouder worden’ maar in feite wordt er te weinig levende energie en teveel afvalstoffen aangevoerd.


Dan komt er nog een stoute vraag tussendoor: ‘Pas jij nog in de broek die je op je 21 droeg?’ Dit is misschien een confronterende vraag, maar biologisch gezien is er geen reden om meer te wegen dan toen. Maar hoe maak je een ommezwaai?


Ons lichaam verdient een optimale verzorging en je lichaam beloont je er voor!


Een hersteld lichaam met gezonde darmen geeft aan welk voedsel je in welke hoeveelheden nodig hebt. De interesse in ongezond voedsel verdwijnt, je fitheid en gezondheid zit in de lift terwijl je gewicht daalt. Klanten geven ook aan ze lichamelijk, geestelijk en emotioneel rust ervaren en zich gewoon beter in hun vel voelen omdat de innerlijke strijd rond voeding weg valt.


We nodigen je uit om mee te onderzoeken welk natuurlijk voedsel jouw lichaam ondersteunt. We blijven daarbij bij wat er voor je gezin, budget en levensritme kan. Er wordt rekening gehouden met omgaan met lastige momenten, specifieke lichamelijke klachten als cholesterol, suiker, darmwerking, intoleranties, spier- en gewrichtspijn...

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page