Groepssessies

Je wil tijd om te ontspannen en wil nog wel iets leren op een speelse, efficiënte manier?

Groepssessies geven je voeding aan lichaam en geest en aan je intuïtie.

Workshops

hr 9.png

Er zijn verschillende workshops: avonden, middagen, dagen, weekends.
Alle workshops zijn anders, hebben andere thema’s, andere deelnemers, andere klanken. Je kunt je voor alle workshops aanmelden. 

Wat kun je verwachten? Afhankelijk van de workshop en het thema bewegen, doen en ervaren we veel.
Of het nu om koken, intuïtief schilderen, familie-opstellingen, meditatie, bewustzijn … gaat.

 

Ontdek-je-authentieke-eetpatroon-programma: online facebook groep

Alle dagen eten en leven met volle goesting én kunnen stoppen als het genoeg is! Dat is het doel.


Is eten, gezondheid en gewicht voor jou een beladen onderwerp waar je je geregeld ongelukkig en schuldig over voelt? Sukkel je van het ene dieet naar het andere? Kies je te vaak voor voedingsmiddelen die je gezondheid niet dienen? En gaf je al tonnen uit aan de dieetindustrie? Wat zit er toch in de weg om je doelen te behalen?


Wat er in de weg zit? Je oude gewoontes… en die zijn op te ruimen. Ik richt me op mensen die bereid zijn om bewuster te gaan leven, vanuit zichzelf. Te gaan voelen en nadenken vanuit zichzelf. Want het mooie is dat je een gelukkiger en gezonder leven zelf in gang kunt zetten door de juiste mindset. Gezondheid is niet te koop maar wel zelf te creëren!


Ik ben diëtiste en hypnotherapeut en ik geloof in de kracht van een groep waar je elk individueel en toch samen naar hetzelfde doel werkt. Dus: Doe mee aan het ‘ontdek-je-authentieke-eetgewoonte-programma’. Een opbouwend programma waarin alles wat je kan doen om een goeie mindset te krijgen naar een betere gezondheid wordt verwerkt.

Gezond-in-eigen-kracht

Gezond-in-eigen-kracht

Vanaf dinsdag 18 januari

Gedurende 7 weken gaat geregeld een nieuwe Facebook live en daarnaast heel wat informatie, meditaties, hypnose, visualisaties, affirmaties en geluidsfragmenten. De opnames en ander materiaal blijven tot eind juli online.

Investering:  99 euro voor lidmaatschap van de besloten groep.

Voor meer info: 

mail: info@birgitgilis.be

tel: 0473 96 73 73

Zinnige Zaterdagen

Opstellingen zijn verrassende en boeiende workshops die zowel de vraagsteller als de representanten verfrissende en stimulerende informatie over hun levenspad geven. Een familieopstelling toont hoe je relaties nu ervaart, hoe je omgaat met voeding en met je gezondheid.


Ben je het beu om heel je leven 'op dieet te zijn'? Vind je het lastig om een gezonde levensstijl aan te houden? Heb je een haat-liefde verhouding met eten? Wil je weten hoe je die kilo's kwijt geraakt?


Patronen die je al heel je leven meeneemt zijn vaak ontstaan vanuit je opvoeding, vanuit gebeurtenissen in je vroege jeugd of ze zijn familiaal meegegeven. Deze patronen zijn te doorbreken door ze eerst zichtbaar te maken. Stel dat je een vraag hebt rond voedingsgedrag: Dan kan je via de opstelling zicht krijgen op je oude gewoontes, ze loskoppelen en terug in contact komen met wat je lichaam écht nodig heeft qua voedingsmiddelen. Er ontstaat sneller een voldaan gevoel in plaats van de neiging je zomaar te vullen.


Getuigenis van Veerle:

Ik ben dankbaar dat ik proces van "Voeding en Opstellingen" heb mogen ervaren.
Ik heb er ontdekt dat mijn voeding veel meer is dan het eten dat ik in mijn mond stop. In het proces heb ik aspecten van mezelf gevonden, nieuwe inzichten verkregen en nieuwe keuzes kunnen maken om vooruit te kunnen.
De opstellingen ervaren of observeren, samen met de warme en deskundige begeleiding van Birgit, heeft mij nieuwe kennis gegeven o.a. over waarom ik zo graag frietjes eet maar ook waarom ik regelmatig nekpijn heb. De heerlijke gezonde lunch en de drinkpauzes maakten de dag compleet en goed verteerbaar.

Wil je meer weten over hoe voedings- en familieopstellingen werken? Lees hier dan verder...

Voedings- en Familieopstellingen

Voedings- en Familieopstellingen

Za 12 februari - 9.30u tot 16u

Begeleid door Birgit Gilis

Waar? Zaal De Doorbraak

Terlaemenlaan 36, Zolder

 

Prijs: wil je deelnemen dan is de prijs 36€. Deze prijs is inclusief een gezonde broodmaaltijd, thee en water.

Ademhaling, relaxatie & meditatie

“Smile, breathe and go slowly”  Thich Nhat Hanh

In deze workshop kan je op een toegankelijke manier leren wat het effect is van een goede ademhaling.  Door oefeningen uit Mindfulness, relaxatietechnieken en meditaties, ontdek je wat voor jou werkt. Je voelt dat je tot rust komt en dat je ademhaling en hartslag vertraagt en je bloeddruk daalt. Je krijgt terug voeling met je lijf en voelt beter je grenzen aan.

Alleen al de spanning binnenin herkennen en erkennen, geeft rust. Zo maak je de stap van teveel denken naar meer voelen en meer energie en vind je een nieuw evenwicht.

Enkele kernwoorden van deze workshop :

 • Piekeren in je hoofd loslaten
 • Daling stressniveau

 • Jezelf leren observeren

 • Voeling met je lijf en je grenzen

 • Wat wil je lichaam jou vertellen ?

 • Niets moet

 • Focus, energie en kracht

Ademhaling, relaxatie & meditatie

Workshop rond ademhaling, relaxatie, meditatie, visualisatie

di 18 januari, 19.00u - 21.30u

Begeleid door Lies Paeshuyse en Birgit Gilis.

Groepspraktijk De Doorbraak

Terlaemenlaan 36, Zolder

 

Meebrengen: makkelijke kledij, een matje

Prijs: 29 euro

Het cadeau van de winter: Tot rust komen om je kracht te hervinden.

De winter is het ideale moment om te achterhalen hoeveel moois je in je hebt voorbij alle drukte. De winter biedt rust en geduld ook al we weten vaak niet meer hoe we ermee om moeten gaan. Nochtans is kunnen wachten op het juiste moment het kostbaarste geschenk dat we hebben.

Jezelf werkelijk leren verbinden met de eigenschappen en waardes die je in je hebt, met wat klaar is om te ontluiken... helpt je om makkelijker te verbinden met wat je écht wil in je leven. Het gevolg is dat je meer in vertrouwen kan handelen.

Waar is het vreugdevolle, speelse, nieuwsgierige kind in je dat dingen kan laten gebeuren in plaats van zich suf te piekeren? Waar is je vrouwelijke energie die springlevend is en vol mogelijkheden zit? Hoe geraak je in harmonie met je eigen bloei? En leer je je angsten en blokkades verder loslaten? 

In de reeks van vijf avonden kan je proeven van verschillende manieren om de zaadjes die je in je hebt te ontdekken en te voeden: Boodschappen ontvangen in Meditatie, Visualisatie, Opstellingen, Tarot kaarten leren inzetten voor persoonlijke groei, Astrologie en Human Design, de Standen van de Maan, Numerologie. Zo ontdek wat jou het best past.

Zorg dat je jezelf de rust en wijsheid gunt om in volle glorie te ontkiemen en te manifesteren tegen dat het lente wordt vanuit je nieuwe blik op jezelf.

Traject: De Doorbraak!

shutterstock_316644296.jpg

5 dinsdagavonden vanaf 1 februari 2022 – 19u30 tot 22u

Indien je de initiatie: ‘Ademhaling, relaxatie & meditatie’ volgde, krijg je 29€ korting op het traject.

Prijs traject: 145€ - voor 5 avonden: 1 febr, 15 febr, 15 maart, 29 maart, 12 april 2022 

Begeleid door Birgit Gilis

Zaal De Doorbraak
Terlaemenlaan 36, Zolder

Voor mannen, vrouwen en jongeren toegankelijk

Gratis infosessie
‘Veelzijdigheid, wat herken ik bij mezelf?’  

“ Ik weet nog steeds niet wat ik later worden wil. Veel afwisseling in mijn loopbaan, daar heb ik nood aan.  Ik heb een brede interesse in van-alles-en-nog-wat. Honderd-en-één ideeën wil ik uitwerken.
Nieuwe ervaringen en kennis opdoen, dat wil ik telkens opnieuw.”

Helemaal NORMAAL! Je bent waarschijnlijk multipotential / creatieve generalist / scanner! Jij bent veelzijdig!


Tijdens deze infosessie ‘Veelzijdigheid, wat herken ik bij mezelf?’ maak je kennis met verschillende titels: creatieve generalist, multipotential, renaissance soul, scanner,… en ontdek je of deze bij jou passen. Je komt meer te weten over hoe het is om veelzijdig te zijn – kwaliteiten – valkuilen – tips … We brengen je interesses in kaart en bekijken hoe je deze op de een of de andere manier in de wereld kan zetten.

SJIC Coaching kan je begeleiden in het zoeken naar een of meerdere (waarschijnlijk tijdelijke) focus(sen) in je leven, job, loopbaan of eigen zaak. Vanuit je vele talenten en brede interesse kunnen we een veelzijdig leven ontwerpen met oog op voldoende variatie. Tijdens de infosessie krijg je een korte toelichting bij de verschillende trajecten van het coachingsaanbod.

Veelzijdigheid, wat herken ik bij mezelf? 

BRILJANT

Elke laatste donderdag van de maand van 20u tot 21u30 

Contact

Leen Van de Wouwer  - SJIC Coaching

Veelzijdig Coach

Je kan afspraken boeken:
coaching@sjic.be

tel: 0478 47 24 74

HathaYoga en Vinyasa yoga

Yoga staat bekend om het balancerende en helend effect dat het heeft op het zenuwstelsel. Zo kan yoga rust brengen, stress verminderen en flexibiliteit stimuleren; maar ook activeren, vitaliseren en daadkracht stimuleren. 

Yoga heeft tot doel tot rust te komen in je hoofd, bewust te worden van je lichaam, van je eigen mogelijkheden en grenzen, je spieren te versterken, concentratie,  evenwicht, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen te verbeteren.

Via Hatha yoga en Vinyasa yoga leren we typerende eenvoudige yogahoudingen aan gecombineerd met onze ademhaling en rekening houdend met onze eigen grenzen. Hoe de houdingen er uit zien is niet zo belangrijk.

Deze eenvoudige basishoudingen vanuit stand, zit en lig, vergroten de zin om verder te oefenen en je bewust te worden van elk deeltje in ons lichaam, heel ontspannen, maar fysiek toch intens… Met de bedoeling je beter in je vel en sterker te voelen.

Yoga voor beginners

yoga voor beginners

Maandag 19u-20u

voor mannen en vrouwen

Inschrijvingslink:

10 januari

17 januari

24 januari

31 januari

7 februari

14 februari

21 februari

7 maart

14 maart

21 maart

28 maart

4 april

25 april

2 mei

9 mei

16 mei

23 mei

30 mei

13 juni

20 juni

27 juni

Bijdrage: €12 per losse les

Meebrengen: dikke ligmat, kussen

Gratis proefles? stuur Chantal Clabots een mailtje: chantal.clabots@gmail.com

Yin Yoga

Yin yoga is een ideale les om na een vermoeiende dag tot rust te komen.

Anders dan bij de gekende stretchoefeningen, gaan we hier vanuit passieve (zonder inspanning) houdingen vanuit zit of lig niet alleen de grote oppervlakkige spieren versoepelen. Bij Yin yoga willen we dieper gaan. We willen ook het dieper gelegen bindweefsel en de kleine dieperliggende spiertjes versoepelen. Vaak worden er kussens en dekentjes gebruiken ter ondersteuning van het lichaam tijdens bepaalde oefeningen. 

Typerend voor deze les is dat we 3 tot 5 minuten in eenzelfde houding zullen blijven, met de bedoeling je spieren volledig te leren ontspannen, en je te focussen op je ademhaling.

Na de les zal je je super relaxed voelen, klaar voor een goede nachtrust. 

Yin Yoga

yin yoga

Maandag 20.15u-21.15u

voor mannen en vrouwen

Inschrijvingslink:

10 januari

17 januari

24 januari

31 januari

7 februari

14 februari

21 februari

7 maart

14 maart

21 maart

28 maart

4 april

25 april

2 mei

9 mei

16 mei

23 mei

30 mei

13 juni

20 juni

27 juni

Bijdrage: €12 per les


Meebrengen: dikke ligmat, dekentje, kussen, warme sokken…

Gratis proefles? stuur Chantal Clabots een mailtje: chantal.clabots@gmail.com

On the move

'Elke keer als je danst en je in de beweging gaat ontstaat er iets nieuws of lost er iets op - daarin zit de bevrijding.’

Voor meer fun, meer energie, een gevoel van vrijheid en ontspanning en een beter contact met je lichaam!

We dansen en bewegen in groep en toch individueel. Op die manier kan je je eigen manier van bewegen en je eigen ritme en vorm vinden. Dit wordt ook vrije expressie genoemd.

Bij aanvang van de danssessie word je begeleid om thuis te komen in je lichaam. Nadien stroom je mee door de logische opbouw van de muziek op allerlei soorten klanken en ritmes. De klanken en je eigen bewegingen, weg uit je hoofd, brengen heling en ruimte in jezelf. Je zal merken dat je na afloop meer energie en een zelfverzekerd en bevrijdend gevoel ervaart. Je lichaam laat een mooie en rechte houding en een spontane diepe ademhaling zien.

Dans de ziel uit je lijf! Of beter... in je lijf!

 

'Ik was heel moe bij het binnenkomen en nu voel ik me terug fris en helemaal in mijn energie.'

'Wat een bevrijdend gevoel!'

We gaan weer dansen! On the move

Dinsdag 19.30u-21.00u

Volzet voor dit voorjaar!

Sacred Dance

Hou je van muziek en dansen, maar ook van verdieping en bewustwording?

Dan is dit misschien wat je zoekt….

 

‘Sacred Dance’ of ‘Meditatie in beweging’, is een dansvorm waarbij het niet gaat om de prestatie, maar wel om de ervaring, aan wat je aan de dans beleeft! Al dansend, ga je een weg van bewustwording.

Samen in een cirkel dansen, rond een midden, met steeds weer herhalende patronen, op prachtige muziek, brengt je bij de stilte en vreugde in jezelf.

Je wordt geraakt in de diepste beleving, je voelt je energie stromen, waardoor je harmonie en echte verbondenheid kan ervaren met jezelf, de anderen en al wat is!

Je komt terecht in een vaste groep, en kan steeds contact opnemen of je kan kennismaken.

Sacred Dance - kennismakingsles

Sacred Dance

Donderdag om de twee weken
van19.30u tot 21.00u

Er is geen danservaring vereist, iedereen die wil, kan meedoen!

Info: Joke Loos
jokeloos7@skynet.be of 011 57 22 02

(graag een seintje vooraf of aanmelden)

23/9 - 7/10 - 21/10 - 18/11 - 2/12 - 16/12 -23/12 - 13/1 - 27/1 - 10/2 - 24/2 - 10/3 - 24/3 - 7/4 - 21/4 - 5/5 - 19/5 - 16/6 - Reservedatum : 30/6/2022 (indien er ergens een les zou wegvallen)

Zaal De Doorbraak
Terlaemenlaan 36, Zolder

Stiltewandeling en creëren vanuit de natuur

Stilstaan door te bewegen, alleen en toch samen met de anderen en verbonden met de natuur. 

Je komt tot rust, spanningen vallen van je af, je krijgt nieuwe energie en ondertussen ben je ook actief bezig. Een tijd voor jezelf in het bijzijn van anderen zodat je kan herbronnen en de verhalen in je hoofd laten zakken.

De wandeling, in de omgeving van Zolder, duurt ongeveer 2 uur en is ongeveer 6 km lang. Onderweg pauzeren we af en toe om te genieten van het uitzicht of een mooie plaats. Misschien inspireert de natuur je wel voor de creativiteit die we na de lunch samen ontdekken.

Wil je in de namiddag intuïtief schilderen, een mandala maken met moois uit de natuur, een natuurlijk juweel ontwerpen, ...? 

De gezamelijke lunch bereiden we samen voor in de keuken van de groepspraktijk.

Puur natuur :-)

Stiltewandeling en creëren vanuit de natuur

Wandel en creëer je mee?

Di 24 AUGUSTUS - 9.30u - 15u

Te laat! Het was een heerlijke ervaring! 

Begeleid door  Birgit Gilis.

Groepspraktijk De Doorbraak

Terlaemenlaan 36, Zolder

Meebrengen: een mandje of een zak om wat schatten die de natuur kan missen te dragen.

Prijs: 63 euro - incl materialen en lunch

Max 6 personen

Femininity - Intuition - Nature

De waarde van deze workshop ligt in het feit dat je uitgenodigd wordt om zelf te ervaren hoe het met je vrouwelijkheid, je intuïtie en de natuur zit. Hoe je ermee omgaat, hoe je kan verdiepen, hoe je rust en thuiskomen in jezelf vindt en kan inzetten, hoe je je vrouwelijke en mannelijke energie in evenwicht brengt,...  Op sommige momenten kan zelfreflectie spannend en onwennig aanvoelen, maar de stappen die je zet door de inzichten brengen je een groot gevoel van vrijheid, ruimte en zelfwaarde.

Welke achtergrond (dans, meditatie, yoga, pilates, geen,…) je ook hebt, voel je welkom om mee te ontdekken hoe je je intuïtie en gaven verder ontplooit. 

Enkele kernwoorden van deze Workshop:

 • Samen zijn

 • Natuurlijke beweging

 • Stilte

 • Woord

 • Ruimte voor expressie

 • Meditatieve beweging

 • Je vrouwelijke energie verzorgen en versterken

Wat je voor jezelf doet, doe je ook voor de wereld.

Femininity - Intuition - Nature

Femininity - Intuition - Nature

Zwangerschaps yoga

Voor een zwangere vrouw is het belangrijk dat ze tijdens haar zwangerschap goed contact kan maken met haar lichaam en ook haar lichaam leert ontspannen. Het bewust leren ademen en focussen (meditatie) kan een goede tool zijn om in te zetten bij het opvangen van weeën en het opgaan met pijn om moeder en kind voor te bereiden op de bevalling zelf. Door in de zwangerschapsyogales technieken aan te leren waarin moeders contact kunnen maken met hun baby in buik, treedt er al voor de bevalling hechting op wat de baby een veilig en welkom gevoel geeft.

We werken in deze les met zachte asana’s (yogahoudingen en bewegingen) en meditatie. Je bent welkom als zwangere vrouw vanaf 14 weken zwangerschap, dan is er voldoende stabiliteit in het veranderende lichaam gekomen om je als zwangere vrouw via yoga te verdiepen in je zwangerschap.

Zwangerschaps yoga

Zwangerschaps yoga

Binnenkort vindt u hier meer info over de komende yogalessen

Inspiratie en kooksessies

 • Koken volgens de Chinese 5 elementen (3 sessies van 3 uur)

 • De Thaise keuken in geuren en kleuren (3 uur)

 • Glutenvrij en lactosevrij – de luxe (3 uur)

 • Limburgse streekproducten (3 uur)

 • De invloed van voeding op ons lichaam en gedrag (3 uur)

 • Koken & co (4 uur – bewegen en koken met kinderen)

 • De fitte lunchbox (3 à 4 uur – spelletjes en koken met kinderen)

Kooksessies

kooksessies

Binnenkort vindt u hier meer info over de komende kooksessies

Lezingen

'De rode draad doorheen de lezingen is hoe we onszelf, onze gezondheid en de wereld anders kunnen bekijken en ons erdoor laten inspireren.’

 • De weg naar een Creatief Leven!

 • De helende kracht van de juiste voeding.

 • De invloed van voeding op ons lichaam en gedrag.

 • De rebel in je geeft je moed om naar je eigen waarheid te leven.

 • Zet je twijfels opzij en voel de opluchting en voldoening van begonnen zijn. (voorbij uitstelgedrag)

 • Hygiëne op de werkvloer en in de keuken

 • Hoe ga ik om met allergieën en intoleranties?


De voorziene tijd per lezing is minimaal 2 uur, naargelang het thema of wens kunnen deze lezingen ook verder verdiept worden tot een bijscholing van 4 uur of een volledige dag.

Data

Wil je meer weer weten over de lezingen of een datum plannen? info@birgitgilis.be

Lezingen

lezingen door Birgit Gilis

De creatieve Birgit Gilis is ondernemer, diëtiste en hypnotherapeut. Haar missie is om anderen op een geanimeerde en uitnodigende manier mee te nemen om hen enthousiast te maken om een gezonder en gelukkiger leven te gaan leiden.

Iedereen kan zijn innerlijke kracht, rust en wijsheid ontdekken voorbij alle conditionering. Als mens hebben we leren overleven in de geschiedenis. We staan nu echter in de toekomst en daar mogen we onderzoeken wat prettig leven is. De helende kracht van de juiste voeding is zeer ondersteunend en een geschenk van Moeder Aarde.

Birgit staat zelf met gezonde nuchterheid in goede en slechte tijden in het leven. Haar levensloop en opleidingen ondersteunen haar om met een brede blik naar het leven en naar de ander te kijken. Ze weet wat nodig is om in actie te komen.

Contacteer ons voor een afspraak!