Relaxatie en ontspanning

”Hoe kunnen wij de rijkdom van het leven zien als wij er buiten adem doorheen rennen?”
D. Gunston

Ontspannen

hr 9.png

Een deeptissuemassage, voetreflexologie, energetische healing, hypnose, ... wordt met warmte in handen en hart gegeven... vanuit zorg en respect.

De ontspanning en relaxatie die iedereen ervaart heeft zijn nut zeker bij mensen die kampen met gevoelens van depressie, angst en stress. 


Of wil je gewoon lekker ontspannen en loslaten? Wat een behandeling voor jou ook kan betekenen... Je bent welkom!

Stressreductie en relaxatie

Stressreductie en relaxatie

Lichaam en geest zijn verbonden en beïnvloeden elkaar. Een gezonde geest in een gezond lichaam is de basis voor een gelukkig en gezond leven. “Voelen” krijgt in de huidige maatschappij minder ruimte dan het “denken”. Dit brengt veel spanningen in het lichaam met zich mee en die mogen zich ontladen. 

Maak bij het maken van de afspraak melding van welke ontspanningsmethodes jou ligt of welke je wil onderzoeken: Ademhalingsoefeningen, Ontspanningsoefeningen, Meditaties, Visualisaties, Voetreflexologie, Relaxatiemassage.

hypnose

Hypnose - Hypnobirthing - Hypnose bij angsten, fobieën en chronische pijn.

Via hypnose maakt je lichaam weer kennis met een diepgaande ontspanning. Deze ervaring blijft bewust verankerd in je lichaam waardoor je nadien veel makkelijker in ontspanning komt na een moeilijk of spannend moment. Via hypnose kunnen er ook oude ongerustheden en spanningen losgelaten worden, waardoor er meer ruimte is voor een glimlach, voor rust en de dingen waar je écht mee bezig wilt zijn.

Voor meer info over Hypnobirthing voor aanstaande moeders en Hypnose bij angsten, fobieën en chronische pijn lees hier verder....

integrale voetreflexologie

Integrale voetreflexologie

Je voeten zijn een reflectie van je hele lichaam, op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch vlak. De verschillende reflexzones op je voeten staan in verbinding met je organen, spieren en klieren. Reflexologie bekijkt de totale mens. In alle rust en veiligheid. Via je voeten kan ik voelen waar zich spanningen en blokkades in het lichaam bevinden. Door hier met zachte en stevigere technieken op in te werken, wordt je zenuwstelsel geprikkeld. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd om de balans te herstellen. Je komt in een toestand van diepe ontspanning van lichaam en geest. 
Een voetreflexbehandeling zuivert, ontspant, verlaagt stress, verhoogt immuniteit, verbetert het hormonale stelsel, zorgt voor innerlijke rust en betere slaap. Als je teveel in je hoofd zit, zorgt een behandeling voor heerlijke rust en voeling met je lichaam.

Ideaal om jezelf maandelijks een rustmoment te gunnen en om goed in balans te blijven.

massage

Massage

Deze holistische massage doet via aanraking beweging ontstaan in het ervaren en voelen van je eigen lichaam, behoefte, levensenergie. In eerste instantie brengt het jou naar een niveau van stilte in jezelf waar je contact kan maken met wie je bent en dat alles goed is zoals het is. Vanuit dit gevoel kan er een nieuwe beweging ontstaan om te mogen ontvangen en je levensenergie te laten stromen.

Deep tissue behandeling

Deep tissue behandeling

Door fysieke en mentale uitdagingen verschijnen er in ons lichaam fysieke klachten, zoals ongewenste spierspanningen in nek, schouders, rug, armen, benen, borst,…. Dieptemassage is een manuele massagetechniek die verharde spieren en weefsels in het lichaam losmaakt. Zo verminderen klachten als pijn en bewegingsbeperkingen van het lichaam. Ook je energie kan dan weer vrij stromen. 

Je ervaart een ontspannen gevoel en de circulatie van zuurstof en bloed in de spieren wordt gestimuleerd. Je spieren voelen soepeler, zijn beter doorbloed en kunnen herstellen. Afhankelijk van jouw klacht zijn er 1 of meerdere behandelingen nodig met minimum 1 week ertussen.

Bachbloesemtherapie

Bachbloesemtherapie

Dr. Bach (1886-1936) heeft met zijn intuïtie en kennis een bloesemtherapie (38 remedies) ontwikkeld. Bachbloesems zijn een natuurlijke methode die je kunnen helpen om je emoties in balans te houden of tot rust te brengen. Ze plaatsen je terug in je eigen kracht en verantwoordelijkheid. Ze kunnen je ondersteunen in moeilijke periodes, zodat jij de stappen kan zetten die nodig zijn.

ademhalingstechnieken

Ademhalingstechnieken

Ons menselijk lichaam ademt. We kunnen dat met onze wil aanpassen, maar de ademhaling reguleert ook zichzelf. Via onze ademhaling kunnen we onze gemoedstoestand en gevoel van innerlijke rust beïnvloeden. Bewust ademen brengt ons in ons lichaam en in het hier en nu.

Je komt ermee uit piekeren, uit emoties en je leert omgaan met fysieke pijn.

Contacteer ons voor een afspraak!