Relaxatie en ontspanning

”Hoe kunnen wij de rijkdom van het leven zien als wij er buiten adem doorheen rennen?”
D. Gunston

integrale voetreflexologie

Integrale voetreflexologie

Je voeten zijn een reflectie van je hele lichaam, op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch vlak. De verschillende reflexzones op je voeten staan in verbinding met je organen, spieren en klieren. Reflexologie bekijkt de totale mens. In alle rust en veiligheid. Via je voeten kan ik voelen waar zich spanningen en blokkades in het lichaam bevinden. Door hier met zachte en stevigere technieken op in te werken, wordt je zenuwstelsel geprikkeld. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd om de balans te herstellen. Je komt in een toestand van diepe ontspanning van lichaam en geest. 
Een voetreflexbehandeling zuivert, ontspant, verlaagt stress, verhoogt immuniteit, verbetert het hormonale stelsel, zorgt voor innerlijke rust en betere slaap. Als je teveel in je hoofd zit, zorgt een behandeling voor heerlijke rust en voeling met je lichaam.

Ideaal om jezelf maandelijks een rustmoment te gunnen en om goed in balans te blijven.

 
Access Bars - Relaxatie

Access Consciousness: Bars & bodyprocessen

  • Op zoek naar rust en ontspanning bij lichamelijke en mentale ongemakken, met duurzame veranderingen in jouw systeem?

  • Waarbij je stress kan loslaten zonder dat je erover moet babbelen of we er terug naartoe moeten gaan?

  • Voor meer energie, een beter werkend immuunsysteem en minder piekergedrag?

  • Zodat je meer zelfvertrouwen krijgt en beter in je vel komt te zitten?

  • Waardoor je makkelijkere keuzes maakt en meer flow ervaart in je leven om uiteindelijk meer jezelf te kunnen zijn in alles wat je doet?

Access Consciousness heeft meer dan 50 lichaamsprocessen; energieën die een lichaam kunnen helpen veranderen en transformeren.

Een Access Consciousness Body Proces is een methode waarbij verschillende plaatsen op het lichaam zachtjes aangeraakt worden waardoor specifieke energieën op deze plekken gaan stromen.

Deze processen helpen het lichaam terug naar zijn oorspronkelijke functies, die helpen bij het herstel en de levensduur van het lichaam.

Via kinesiologie (spiertestest) test ik welk proces jij nodig hebt!
Lees meer ...

 
Deep tissue behandeling

Deep tissue behandeling

Door fysieke en mentale uitdagingen verschijnen er in ons lichaam fysieke klachten, zoals ongewenste spierspanningen in nek, schouders, rug, armen, benen, borst,…. Dieptemassage is een manuele massagetechniek die verharde spieren en weefsels in het lichaam losmaakt. Zo verminderen klachten als pijn en bewegingsbeperkingen van het lichaam. Ook je energie kan dan weer vrij stromen. 

Je ervaart een ontspannen gevoel en de circulatie van zuurstof en bloed in de spieren wordt gestimuleerd. Je spieren voelen soepeler, zijn beter doorbloed en kunnen herstellen. Afhankelijk van jouw klacht zijn er 1 of meerdere behandelingen nodig met minimum 1 week ertussen.

 
 
hypnose

Hypnose - Hypnobirthing - Hypnose bij angsten, fobieën en chronische pijn.

Via hypnose maakt je lichaam weer kennis met een diepgaande ontspanning. Deze ervaring blijft bewust verankerd in je lichaam waardoor je nadien veel makkelijker in ontspanning komt na een moeilijk of spannend moment. Via hypnose kunnen er ook oude ongerustheden en spanningen losgelaten worden, waardoor er meer ruimte is voor een glimlach, voor rust en de dingen waar je écht mee bezig wilt zijn.

Voor meer info over Hypnobirthing voor aanstaande moeders en Hypnose bij angsten, fobieën en chronische pijn. lees hier verder....

 
Hoe essentieel is ontspanning

Stressreductie, relaxatie en ademhaling

Hoor je jezelf regelmatig zeggen: Ik heb geen zin meer en ik wil rust! Ervaar je veel stress en spanningen en ben je toe aan technieken om die stress te ontladen zodat meer ontspannen bent? Heb je last van slapeloosheid? Durf je de deur niet meer uit? Ben je snel geprikkeld?

We zoeken samen wat er nodig is om te ontspannen: Ademhalings- en Ontspanningsoefeningen, Meditaties, Visualisaties, Zachte beweging, Massage, ...

 
massage

De voordelen van een Relax-Massage

Een relaxerende massage is een lichaamsbehandeling waarbij de spiercontouren van het lichaam worden gevolgd.  Door zachte knedende technieken en lange soepele bewegingen is dit een erg ontspannende behandeling.  

 

De stressreductie heeft heel wat voordelen voor je gezondheid en welzijn.  De massage heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel, vermindert stress en pijn en bevordert het zelfgenezend vermogen van je lichaam.  Het verbetert de circulatie en voert afvalstoffen af.  Het vermindert spierspanning en spierpijn.  Het verlicht angst en verbetert je slaap.  Het heeft ook een gunstig effect op je immuunsysteem zodat je lichaam beter in staat is om ziekte of infecties efficiënter af te weren. 

 
Bachbloesemtherapie

Bachbloesemtherapie

Dr. Bach (1886-1936) heeft met zijn intuïtie en kennis een bloesemtherapie (38 remedies) ontwikkeld. Bachbloesems zijn een natuurlijke methode die je kunnen helpen om je emoties in balans te houden of tot rust te brengen. Ze plaatsen je terug in je eigen kracht en verantwoordelijkheid. Ze kunnen je ondersteunen in moeilijke periodes, zodat jij de stappen kan zetten die nodig zijn.

Contacteer ons voor een afspraak!