top of page

Relaxatie en ontspanning

”Hoe kunnen wij de rijkdom van het leven zien als wij er buiten adem doorheen rennen?”
D. Gunston

840x630_pexels-anete-lusina-5240675.jpg

Psoas-release-massage

Een gespannen Psoas-spier kan de oorzaak zijn van een aantal mechanische klachten van de rug, bekken en benen. Maar er zijn ook psycho-dynamische krachten bij betrokken. Er is een duidelijk connectie tussen Psoas-spanning en emoties zoals angst.

De Psoas-release-massage is een uitgebreide massage waarin oa. spanningen in schouders, rug, nek en benen worden behandeld. Je zenuwstelsel wordt tot rust gebracht. Er wordt gewerkt met zachtere en diepere technieken en grepen uit de voetreflexologie. Ik gebruik jojobaolie met etherische oliën om het proces te ondersteunen. De massage kan heel wat teweeg brengen.

Ik pas deze massage daarom enkel toe bij cliënten die al minimum 1 of 2 behandelingen bij mij ervaren hebben. (deep-tissue of relaxatie-massage)
 

Psoas-release-massage
voetreflexologie
integrale voetreflexologie

Integrale voetreflexologie

Je voeten zijn een reflectie van je hele lichaam, op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch vlak. De verschillende reflexzones op je voeten staan in verbinding met je organen, spieren en klieren. Reflexologie bekijkt de totale mens. In alle rust en veiligheid. Via je voeten kan ik voelen waar zich spanningen en blokkades in het lichaam bevinden. Door hier met zachte en stevigere technieken op in te werken, wordt je zenuwstelsel geprikkeld. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd om de balans te herstellen. Je komt in een toestand van diepe ontspanning van lichaam en geest. 
Een voetreflexbehandeling zuivert, ontspant, verlaagt stress, verhoogt immuniteit, verbetert het hormonale stelsel, zorgt voor innerlijke rust en betere slaap. Als je teveel in je hoofd zit, zorgt een behandeling voor heerlijke rust en voeling met je lichaam.

Ideaal om jezelf maandelijks een rustmoment te gunnen en om goed in balans te blijven.

deep tissue
Deep tissue behandeling

Deep tissue behandeling

Door fysieke en mentale uitdagingen verschijnen er in ons lichaam fysieke klachten, zoals ongewenste spierspanningen in nek, schouders, rug, armen, benen, borst,…. Dieptemassage is een manuele massagetechniek die verharde spieren en weefsels in het lichaam losmaakt. Zo verminderen klachten als pijn en bewegingsbeperkingen van het lichaam. Ook je energie kan dan weer vrij stromen. 

Je ervaart een ontspannen gevoel en de circulatie van zuurstof en bloed in de spieren wordt gestimuleerd. Je spieren voelen soepeler, zijn beter doorbloed en kunnen herstellen. Afhankelijk van jouw klacht zijn er 1 of meerdere behandelingen nodig met minimum 1 week ertussen.

hypnose
Hypnose

Hypnose - Hypnobirthing - Hypnose bij angsten, fobieën en chronische pijn.

Via hypnose maakt je lichaam weer kennis met een diepgaande ontspanning. Deze ervaring blijft bewust verankerd in je lichaam waardoor je nadien veel makkelijker in ontspanning komt na een moeilijk of spannend moment. Via hypnose kunnen er ook oude ongerustheden en spanningen losgelaten worden, waardoor er meer ruimte is voor een glimlach, voor rust en de dingen waar je écht mee bezig wilt zijn.

Voor meer info over Hypnobirthing voor aanstaande moeders en Hypnose bij angsten, fobieën en chronische pijn. lees hier verder....

stressreductie
Ademhaling, relaxatie & meditatie

Stressreductie

Hoor je jezelf regelmatig zeggen: Ik heb geen zin meer en ik wil rust! Ervaar je veel stress en spanningen en ben je toe aan technieken om die stress te ontladen zodat je meer ontspannen bent? Heb je last van slapeloosheid? Durf je de deur niet meer uit? Ben je snel geprikkeld? Kan je niet diep ademen? Heb je paniekaanvallen? Hyperventileer je?

 

We zoeken samen wat er nodig is om te ontspannen: Ademhalings- en Ontspanningsoefeningen, Meditaties, Visualisaties, Lichaamsgerichte therapie, ...

Massage

De voordelen van een Relax-Massage

Een relaxerende massage is een lichaamsbehandeling waarbij de spiercontouren van het lichaam worden gevolgd.  Door zachte knedende technieken en lange soepele bewegingen is dit een erg ontspannende behandeling.  

De stressreductie heeft heel wat voordelen voor je gezondheid en welzijn.  De massage heeft een kalmerend effect op je zenuwstelsel, vermindert stress en pijn en bevordert het zelfgenezend vermogen van je lichaam.  Het verbetert de circulatie en voert afvalstoffen af.  Het vermindert spierspanning en spierpijn.  Het verlicht angst en verbetert je slaap.  Het heeft ook een gunstig effect op je immuunsysteem zodat je lichaam beter in staat is om ziekte of infecties efficiënter af te weren. 

massage
NADIA KIEZER.jpg

Cupping- en Tuningvorktherapie

Cupping: Een traditionele therapie waarbij cups op de huid worden geplaatst om zuigkracht te creëren. Het wordt vaak gebruikt voor pijnverlichting, ontstekingen, bloedstroom, ontspanning en als een vorm van diepe weefselmassage.


Five Element Keizer Cupping-methode: Een gespecialiseerde benadering van cuppingtherapie die principes uit de traditionele Chinese geneeskunde (TCCM) en de Five Elements-theorie (hout, vuur, aarde, metaal en water) omvat.


Wet cupping (hijama): Een traditionele therapie waarbij kleine incisies op de huid worden gemaakt voordat zuignappen worden aangebracht. Dit helpt om vast bloed, gifstoffen en onzuiverheden uit het lichaam te verwijderen, de bloedsomloop te bevorderen en de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam te stimuleren.


Tuningvorktherapie: Een holistische genezingswijze die nauwkeurig gekalibreerde stemvorken gebruikt om geluidstrillingen te creëren. De frequenties die door de stemvorken worden geproduceerd, resoneren met de natuurlijke frequenties van het lichaam, wat helpt om de energiestroom te harmoniseren en te genezen.

Kristalbed therapie

Contacteer ons voor een afspraak!

bottom of page