top of page

Blog

Zoeken

Combi Hartcoherentie met Voetreflexologie en/of Deep tissue

Bijgewerkt op: 13 jun.

Wat zijn de voordelen van het combineren van hartcoherentietraining met causale voetreflexologie of hartcoherentie met deep tissue massage? Deze combinatie kan  een krachtige aanpak zijn om rust, ontspanning en welzijn te bevorderen bij cliënten.


Laten we eens dieper ingaan op elk van deze elementen:


Hartcoherentietraining:


Wat is hartcoherentie? Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode die gericht is op het reguleren van het autonome zenuwstelsel. Door middel van een efficiënte ademhalingstechniek wordt balans in het lichaam gestimuleerd. Dit kan helpen bij stress, burn-out, hyperventilatie, angsten en overprikkeling.Voordelen van hartcoherentie:

·       Verbetering van concentratie en focus.

·       Verhoogde veerkracht.

·       Bevordering van rustgevoel en welbehagen.

·       Stimulatie van creativiteit en probleemoplossend vermogen.inner balance resultaten hartcoherentie ethias
.docx
Download DOCX • 482KB


Causale voetreflexologie:

Causale voetreflexologie is een holistische benadering waarbij we werken met specifieke combinaties van punten op de voeten om de oorzaak van klachten aan te pakken. Het kan oa. helpen bij het verminderen van spanning, het bevorderen van ontspanning en het herstellen van de balans in het lichaam.
Deep tissue massage:

Deep tissue massage richt zich op diepere lagen van spieren en bindweefsel. Het is een intensieve behandeling die kan helpen bij het loslaten van spanning, het verminderen van pijn en het bevorderen van ontspanning.


Ik wil je graag nog wat meer info geven over Hartcoherentie – Heartmath-methode.

Want je kan met de hartcoherentie-methode verschillende doelen bereiken. Hier zijn enkele veelvoorkomende doelen:


Stressvermindering:

Hartcoherentie helpt bij het verminderen van stress en angst. Door regelmatig te oefenen, leren cliënten hun stressrespons te beheersen en een gevoel van kalmte te bevorderen.


Emotionele Balans:

Cliënten kunnen emotionele balans bereiken door hun hartritmevariabiliteit te optimaliseren. Dit heeft een positieve invloed op stemming, veerkracht en emotioneel welzijn.Verbeterde Slaap:

Door hartcoherentie toe te passen voor het slapengaan, kunnen cliënten hun zenuwstelsel kalmeren en een diepere, meer herstellende slaap ervaren.


Verhoogde Focus en Concentratie:

Hartcoherentie verbetert de samenwerking tussen hart en brein. Dit kan leiden tot betere concentratie, focus en cognitieve prestaties.


Versterking van het Immuunsysteem:

Een evenwichtige hartritmevariabiliteit bevordert een gezond immuunsysteem. Cliënten kunnen hun weerstand tegen ziekten versterken.


Betere Relaties:

Emotionele coherentie draagt bij aan betere relaties. Cliënten kunnen empathie, compassie en verbondenheid vergroten.


Pijnbeheersing:

Hartcoherentie kan helpen bij het verminderen van chronische pijn. Het activeert het parasympathische zenuwstelsel, dat pijnverlichting bevordert.

Algeheel Welzijn:

Door regelmatig te oefenen, kunnen cliënten een gevoel van welzijn, rust en veerkracht ervaren.

Samen stemmen we jouw individuele doelen af op jouw persoonlijke behoeften. Met begeleiding en consistentie kan je deze voordelen bereiken.

 

 

Klopt het dat deze methode wetenschappelijk bewezen effecten heeft ?

 

Natuurlijk! Hier zijn enkele casestudies waarin de HeartMath-methode succesvol was:

 

Korte-Termijneffecten van Biofeedback op Hartslagvariabiliteit op Werkgeheugen:

Deze studie onderzocht de effecten van één enkele sessie hartslagvariabiliteit-biofeedback (HRVB) tijdens en na een ademhalingsoefening. De resultaten toonden aan dat HRVB een positieve invloed had op cognitieve prestaties, met name op het werkgeheugen.


Psychofysiologische coherentietraining voor matiging van vermoeidheid bij luchtverkeersleiders met wisselende diensten:

Luchtverkeersleiders die werken in wisselende diensten ervaren vaak vermoeidheid die hun cognitieve functie en taakprestaties beïnvloedt. Deze studie onderzocht de effecten van biofeedbacktechnieken, zoals de Quick Coherence Technique, om vermoeidheid bij luchtverkeersleiders te verminderen. De resultaten toonden veelbelovende resultaten in het verminderen van vermoeidheid.


Toepassing van Hartcoherentie in het Onderwijs:

In het onderwijs wordt de HeartMath-methode steeds vaker gebruikt, zowel voor leraren als voor leerlingen. Door biofeedback op hartritme leren leerlingen hoe ze stress kunnen beheersen en zichzelf in een optimale toestand kunnen brengen.


Deze casestudies illustreren de effectiviteit van de HeartMath-methode bij het bevorderen van welzijn, cognitieve prestaties en stressbeheersing. Het is inspirerend om te zien hoe deze benadering positieve veranderingen teweegbrengt in verschillende contexten!

 

Onthoud dat regelmatig oefenen en geduld belangrijk zijn. Het is een proces van bewustwording en training. Aanmoediging en begeleiding zijn cruciaal om jou te helpen je doelen te bereiken.


De synergie tussen deze drie benaderingen:

  • Door hartcoherentietraining te combineren met causale voetreflexologie en/of deep tissue massage, creëer je een holistische aanpak die zowel het fysieke als het emotionele welzijn van de cliënt ondersteunt.

  • De efficiënte ademhalingstechnieken van hartcoherentie kunnen de ontspanning bevorderen en het lichaam voorbereiden op de behandeling.  Je zorgt als cliënt zelf voor meer veerkracht door coherent te ademen.

  • Causale voetreflexologie en Deep tissue massage kunnen vervolgens dieper ingaan op specifieke gebieden van spanning, blokkades en disbalans.

  • Zo werken we samen en wordt 1+1=3

Tijdens een kennismakingsgesprek kan ik je meer vertellen over de combinaties en kijken we samen welke aanpak er bij jou past.  Zo kan ik de behandeling individueel afstemmen op jouw behoeften.

Bij elke behandeling bekijken we hoe het gaat en of er aanpassingen nodig zijn. Jouw feedback is erg belangrijk.

 

Wil je meer weten ?

Contacteer Lies

0484/67 26 41

 


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page