top of page

Blog

Zoeken

Het opstellen van het 'verlangen' volgens Franz Ruppert

Bijgewerkt op: 27 mei

Leer jezelf beter kennen met opstellingen


Heb je interesse in opstellingen als methode voor traumaverwerking? Wil je ontdekken wat je onvervulde verlangens zijn en hoe je ze kunt realiseren? Dan is deze cursus iets voor jou.


Opstellingen zijn een manier om je innerlijke psychische dynamiek zichtbaar te maken. Je kunt zien hoe je gedachten, gevoelens, verlangens, belemmeringen en gedragingen samenhangen met je familiegeschiedenis en je traumatische ervaringen. Door deze inzichten kun je jezelf bevrijden van klachten en blokkades en meer in balans komen met jezelf en je omgeving.


In deze cursus leer je de basisprincipes van de Ruppert-methode, een vernieuwende benadering van opstellingen. Waar familieopstellingen eerder inzicht geven, gaan traumaopstellingen je helpen een diepgaande helende beweging te maken.


Je leert over:

• de gespleten psyche, een model om trauma’s te begrijpen en te verwerken

• de symbiose, een relatievorm die zowel constructief als destructief kan zijn

• de identiteit, het vermogen om jezelf te zijn en je eigen wil te volgen

• de verstrikkingen, de onbewuste loyaliteiten die je kunnen belemmeren

• de slachtoffer-daderdynamiek, de rolpatronen die je kunt aannemen of doorbreken

• het verlangen, de drijfveer om jezelf te ontwikkelen en te vervullen

• de zelfontmoeting, de techniek om je verlangen op te stellen en te onderzoekenJe krijgt zowel theoretische uitleg als praktische oefeningen. Je kunt zelf opstellingen ervaren en observeren. Ook krijg je kunstzinnige thuisopdrachten om de theorie te verhelderen en te verdiepen.


Deze cursus is bedoeld voor:

• coaches, therapeuten, begeleiders, ouders en mensen die zich willen verdiepen in traumaopstellingen als methode voor balansherstelling • mensen die hun eigen helingsproces willen ondersteunen met opstellingen


De cursus wordt gegeven door Bârbel Renaud, ervaringsdeskundige en gespecialiseerd in traumaverwerking. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij Franz Ruppert, de grondlegger van de Ruppert-methode.


De cursus bestaat uit 6 dagen en vindt plaats op de volgende data: 14 en 28 september, 12 en 26 oktober, 9 en 23 november 2024. De locatie is De Doorbraak, Terlaemenlaan 36, 3550 Heusden-Zolder. We starten om 9.30 uur en eindigen om 16.00 uur (welkom vanaf 9.00 uur).


De kosten voor de cursus bedragen 450 euro inclusief btw. Koffie, thee en versnaperingen zijn inbegrepen, lunch mag je zelf meebrengen. Je inschrijving is definitief bij betaling voor 15 augustus 2024 op rekeningnummer: BE32 2350 0278 2902.


Er wordt geen factuur gemaakt, maar indien gewenst kan er een betalingsdocument aangemaakt worden. Voor vragen kun je mailen naar: brigitte.houben1@telenet.be of bellen naar: 0483088276. De cursus gaat door vanaf 6 deelnemers.Als je meer wilt lezen over opstellingen en de Ruppert-methode, dan zijn de volgende boeken aanbevolen:


Franz Ruppert (2010) - Symbiose en Autonomie, Een weg uit Symbiosetrauma en destructieve afhankelijkheid; Traumaopstellingen als nieuwe benadering.


Franz Ruppert (2012) - Bevrijding van trauma, angst en onmacht, Op weg naar gezonde autonomie en liefde; Nieuwe inzichten in het werken met opstellingen.


Franz Ruppert (2014) - Vroegkinderlijk trauma, zwangerschap, geboorte en eerste levensjaren.


Margriet Wentink (2014) - Je verlangen – dwaallicht of kompas? Over verlangens, innerlijke verdeeldheid en vervulling.


Schrijf je nu in voor deze cursus en leer jezelf beter kennen met traumaopstellingen.

446 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page