top of page

Blog

Zoeken

Is voetreflexologie iets voor jou als je hooggevoelig bent ? Kate Maslowska

“Bij 20 % van ons komen prikkels zoals licht, geluiden en geuren harder binnen dan bij anderen. Bij hooggevoelige mensen verloopt de verwerking van prikkels in de hersenen anders. Ze worden intenser beleefd. Het stellen van grenzen is vaak lastig voor deze groep en het ondermijnt hun energiehuishouding. Een hooggevoelig persoon reageert vaak overgevoelig op stressgerelateerde punten op de voet. Volgens Kate ontstaat stress wanneer een HSP zich niet veilig of prettig voelt. Het zenuwstelsel van een HSP is gevoeliger en het kan daardoor lastiger zijn om stress te ontladen. En dat merk je dan aan een aantal punten op de voeten die in verbinding staan met de hormonale klieren, lever, nieren,….


Reflextherapie kan helpen om te gronden en het maakt je sterker tegenover negatieve invloeden van je omgeving. Het heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel omdat het bevrijdend én aardend werkt. Je komt meer in je lijf en zit minder in je hoofd. Het brengt terug balans in je zenuwstelsel. Er ontstaat ruimte om weer contact te maken met jezelf. Goed voor jezelf zorgen is van groot belang.

Je kan dus met voetreflexologie je hormonale-en zenuwstelsel terug in balans brengen en je energetische systeem opladen. En dat allemaal via de voeten. “De beste manier om te weten wat het effect is van een voetreflexbehandeling is om het eens te ervaren. Bel me gerust als je iets wil vragen ! 0484/67 26 41 (Liesbeth Paeshuyse)
17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page