top of page

Blog

Zoeken

Simplicity – humility - compassion

Dr Bach (leefde van 1886-1936) heeft zijn intuïtie en kennis ingezet om een eenvoudige, natuurlijke geneeswijze te ontwikkelen die geestelijke disharmonieën en de lichamelijke gevolgen daarvan aanpakt. Hij was een arts die ervoor koos om de ‘zieke’ te behandelen in plaats van ‘de ziekte’. Hij keek niet naar de uiterlijke symptomen maar ging op zoek naar de eigenlijke oorzaak. Hij geraakte ervan overtuigd dat de gemoedstoestand van een persoon verband hield met het ontstaan van ziekte. Hij ging zich volledig richten op het herstellen van de geestelijke harmonie omdat ziekte een gevolg is van disharmonie/conflict tussen de persoonlijkheid en de ziel.


Fysieke en psychische klachten wijzen je eigenlijk de weg naar het thema waarin jij dit leven iets mag leren. Lichamelijke klachten zijn een ingangspoort naar binnen. Mensen hebben het afgeleerd om naar hun eigen fluisterstemmetje te luisteren. We luisteren eerder naar autoriteiten buiten onszelf, want ons eigen gevoel mag niet bestaan.


Angst vooral weerhoudt ons ervan om een gelukkig leven te leiden.


Door gevoelens toe te laten, te erkennen, te aanvaarden kunnen we het contact met onszelf herstellen. Je bent niet je angst, je bent diegene die voelt, en dat mag. Aanvaarding is een belangrijk fundament. Misschien denk je dat je dingen niet mag voelen. Maar als je iets voelt, dan is dat ok, dat MAG !

Onze psyche en emoties hebben een grote impact op ons lichaam. Emoties kunnen zorgen voor disbalans. Als je ‘in evenwicht’ bent, kan je emoties beter hanteren. Bachbloesems kunnen balans brengen.


Bachbloesems werken ondersteunend en plaatsen jou als persoon in je eigen kracht en verantwoordelijkheid. De helende kracht van de bloesems komt recht uit de natuur. Bachbloesems bieden de ‘ruimte’ om door de weerstand van hinderlijke of remmende emoties te komen.

Dr Bach deelt mensen op in 7 karakterstructuren die elke een eigen reactiepatroon hebben op ‘ziek zijn’. Dit kan gaan over angst, onzekerheid, afwezigheid, eenzaamheid, beïnvloedbaarheid, wanhoop of overbetrokkenheid.


Hij ontwikkelt 12 remedies ‘the twelve healers’ die overeenstemmen met 12 karaktertypes. Dit zijn persoonlijkheidstrekken die je leven en je gezondheid bepalen.

Daarna ontdekt hij nog eens 7 bloesems die hij ‘the seven helpers’ noemt. Dit zijn de copingstrategiën als reactie op een gebeurtenis in het leven. Meestal heb je 1 copingstrategie als reactie op iets. Bijvoorbeeld opgeven, aanklampen, doorgaan, uitputting, aan principes houden, eisen of stuurloos beginnen zoeken.

Uiteindelijk vindt hij nog eens 19 bloesemremedies : de acute levenslessen

Er zijn ook 2 zoekerbloemetjes om helderheid te scheppen.


De bloesemremedies bevatten een werkzame fijnstoffelijke energie.


Bachbloesems gaan inwerken op hoe we ons voelen en hoe we reageren. Ze helpen om energie-blokkades op te heffen zodat het evenwicht hersteld wordt (lichaam-ziel-geest). Ze werken energetisch doordat de trilling van de bloesem de negatieve trilling transformeert naar een positieve trilling. Je zou het kunnen zien als een soort van Bloesem-Wifi 😉 Een gezonde natuurlijke straling. Het is vergelijkbaar met een hele lage, milde homeopathische verdunning.


Volgens Dr Bach heeft iedere persoon, iedere gemoedstoestand een bepaalde frequentie. Als een frequentie uit evenwicht was dan ging hij die door middel van een Bachbloesem terug in evenwicht brengen.


Kinderen reageren heel goed op Bachbloesems. (ook dieren en planten) Ze kunnen door iedereen gebruikt worden en hebben geen nevenwerkingen. Ze zijn bedoeld om de harmonie te herstellen.

In een gesprekje van een half uur gaan we samen op zoek naar jouw blokkades zodat je te weten komt welke Bachbloesems helpend kunnen zijn voor jou.


Bel me gerust als je iets wil vragen ! 0484/67 26 41

Voor een afspraak : https://app.sitee.io/site/DeDoorbraak


34 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page