top of page

Blog

Zoeken

Verbetering van tinnitus door voetreflexologie ?

Bijgewerkt op: 20 dec. 2021In 2018 had ik iemand in mijn voetreflex-stoel met allerlei stress-gerelateerde klachten en tinnitus. Heel vervelend voor iemand die muziek ‘ademt’. Ik gaf haar een rustgevende en zuiverende voetreflex-behandeling om eerst haar zenuwstelsel terug wat meer in balans te brengen. Ik behandelde het volledige oor op beide voeten ; buitenoor, middenoor, binnenoor en buis van Eustachius. Ik dacht toen ; “Ik kan het maar proberen…” Na de sessie bespraken we even wat zij gevoeld had en welke blokkades en spanningen ik had opgemerkt. En toen zei ze plots : “Mijn tinnitus is veel beter…hoe kan dat ?” “Ik heb hier gewoon een uur in jouw stoel gelegen terwijl jij met mijn voeten zat te frunniken?” En ja…zo wonderlijk en eenvoudig kan je via de voeten de organen een duwtje geven, stress en spanning verlichten, de energiedoorstroming en doorbloeding verbeteren en het evenwicht in het lichaam herstellen.


Ik moest hieraan terugdenken toen ik de post van Leon Cools las over Joke Kapteijns, die een afstudeeronderzoek deed naar tinnitus. Ze behandelde haar tinnitus-cliënten 10 weken lang, één uur per week. Vier van de vijf personen hadden baat bij haar behandeling. Volgens Kapteijns kennen mensen met tinnitus vaak veel stress in hun leven en stellen ze hoge eisen aan zichzelf.


Heb jij het gevoel dat je teveel in je hoofd zit en wil je overal controle over houden ? Loop wat meer op blote voeten of masseer je eigen voeten. Zo zak je automatisch wat meer richting je hart en Hara en wordt het wat rustiger in je hoofd. En dan lukt het misschien beter om te luisteren naar wat je hart je vertelt en kan je makkelijker loslaten wat je niet met passie doet.


In de integrale voetreflexologie werken we op het fysieke, mentale, emotionele en energetische aspect. Door je hele systeem te bekijken en behandelen, werkt voetreflex ook preventief.


Wil je meer weten over voetreflexologie ? Stuur gerust een bericht of bel me !


Lies

0484/67 26 41


109 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page