top of page

Blog

Zoeken

Wat is voetreflexologie eigenlijk?

Bijgewerkt op: 6 jan. 2022Je vraagt je misschien al een tijdje af wat voetreflexologie is. Je hebt er al over horen vertellen en je wil het eigenlijk ook wel eens proberen. Of je had misschien een super reflexoloog, maar die is op pensioen. En sindsdien is die maandelijkse sessie er niet meer van gekomen omdat je niet direct een andere reflexolo(o)g(e) kende. Of je vraagt je af of dat wel waar is wat je vriendinnen erover vertellen. Zou die reflexoloog echt aan mijn voeten kunnen voelen dat ik last heb van mijn nek, knie, maag of darmen ? Of dat mijn lever het zwaar te verduren heeft, dat ik moeilijk kan ontspannen of dat ik moeite heb met grenzen stellen?


Voetreflexologie is een effectieve manier om te ontstressen en terug in harmonie te komen met jezelf.


Op jouw voeten liggen reflexpunten/reflexzones die overeenkomen met een plek in je lichaam. Al je weefsels, organen, spieren, botten, zenuwen, klieren, enz kan ik stimuleren of net tot rust brengen via je voeten. Voetreflexologie is meer dan 5000 jaar geleden ontstaan in het Oosten.


Tijdens een Voetreflex-sessie combineer ik meestal stevigere en zachtere technieken. Ik druk op bepaalde punten op je voet waardoor je systeem tot rust komt of net een stimulans krijgt.


Het is een natuurlijke manier om je lichaam een duwtje te geven om terug wat meer in evenwicht te komen enhet bevordert de celregeneratie. Voetreflexologie kan ook preventief ingezet worden.


Je zou het kunnen vergelijken met het wekelijkse/maandelijkse onderhoudsprogramma van je volautomatische espressotoestel. Wil je elke ochtend lekkere koffie? Wil je vermijden dat het toestel in panne valt ? Wil je zeker zijn van een lange levensduur van dat kostbare toestel? Dan is die reinigingsbeurt en die aandacht elke maand noodzakelijk. Niet?


Je wil niet op een drukke maandagochtend, als je klaarstaat om te vertrekken, en nog net tijd hebt voor een tas koffie, dat je espressotoestel tegensputtert of het begeeft!


Dat is dan misschien ook een goed antwoord op de vraag die ik regelmatig krijg;“ Hoe dikwijls zou je zo’n voetreflexmassage kunnen/moeten/mogen doen?” (Dat hangt af van het type en merk van je espressotoestel) Dat is voor iedereen verschillend en dat voel jij zelf het beste!


Voetreflexologie kan voor iedereen (tegenindicaties worden voor de sessie besproken). Het is een veilige en aanvullende methode en kan perfect samengaan met andere geneeskundige zorgen. Het kan zorgen voor verbetering van je klachten, kan preventief ingezet worden of gewoon om volledig tot rust te komen. Je geniet sowieso van de effecten van een betere doorbloeding, het losmaken van afvalstoffen, het stimuleren van je organen en de ontspanning in je spieren en je zenuwstelsel.


Je kan je klachten benoemen, maar je kan er ook voor kiezen om gewoon in mijn stoel te ploffen zonder iets te zeggen. En dan overlopen we na de sessie waar ik spanningen of blokkades gevoeld heb en of dat herkenbaar is voor jou. Boeiend hé?


Want bepaalde punten (reflexzones) op de voet kunnen gevoelig of pijnlijk zijn. Door hier even aandacht aan te geven, kunnen afvalstoffen losgemaakt worden en wordt de doorbloeding verbeterd en kan de energie weer stromen.


Ik vind relaxatie en stressreductie erg belangrijk tijdens een voetreflex-sessie. Omdat ontspanning zorgt voor genezing en herstel.


Na een behandeling kan je je loom en ontspannen voelen en/of net meer energie hebben.

Integrale voetreflexologie heeft invloed op jouw totale lichaam. Je lichaam krijgt een duwtje om zelf het evenwicht te herstellen. Emotioneel en mentaal evenwicht worden gestimuleerd door zachte technieken en fysiek herstel met stevigere handgrepen.


Als je klachten hebt die al langer aanslepen dan kan het aangewezen zijn om een 5-tal behandelingen te plannen met 1 week tussen.


Om evolutie te zien zijn er gemiddeld een 3-tal sessies nodig. Maar zelfs 1 behandeling kan heel wat effect hebben.


Om de balans in je lichaam te behouden, of puur preventief, kan je ervoor kiezen om 1 keer per 4 à 6 weken een voetreflexsessie te boeken.


WAAR WAS JIJ VERWONDERD OVER NA JE EERSTE VOETREFLEXBEHANDELING ?


Hier vind je de link naar de agenda!

70 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page