top of page

Mentaal en emotioneel welzijn

“Het leven gaat niet over wachten tot de storm voorbij is … Het gaat over leren dansen in de regen.”Viviane Greene

De schoonheid van 'moeilijke relaties'
De schoonheid van 'moeilijke relaties'

De schoonheid van 'moeilijke relaties

Je verwacht vreugde en liefde van menselijke relaties. In de realiteit is dit vaak heel anders bij je partner, ouders, kinderen, collega's, vrienden.


Je voelt je teleurgesteld, je krijgt rake opmerkingen, je wordt niet gezien en gehoord. Misschien weet je niet welke kant je op moet. Je bent radeloos omdat je niet meer weet hoe je best reageert. Je gaat goedkeuring zoeken bij de ander maar je blijft je ongelooflijk geïrriteerd voelen. Dit zijn allemaal tekenen dat je jezelf op een bepaalde manier kwijt bent.


Ook al ben je overtuigd dat de ander verkeerd is, toch voel je dat er bij jezelf vanbinnen ook iets gebeurt. Je verliest je kalmte en je verliest je houvast. Je voelt je geraakt en dat is vervelend en doet pijn.


Het klinkt misschien bizar als ik zeg dat in die pijn een kans zit om jezelf te leren kennen en begrijpen. Het is jouw eerste stap om voor een andere houding of richting te kiezen. Een stap naar heling. Deze nieuwe houding kan je relatie versterken en soms ook niet.


In een begeleidingstraject krijg je lichaamsgerichte sessies die diepgaand werken. Er wordt ingezet wat nodig is: Gesprek, systemisch coachen, hypnosetherapie, relaxatie, ademhaling, ...

foto1.jpg

Stress- en Burn-Outtrajecten

Stress, overspanning en burn-out zijn termen die vaak door elkaar gebruikt worden.

- Bij negatieve stress kom je onder druk te staan en je vindt geen goede manier om terug tot rust te komen.

- Als stresssignalen te lang aanhouden kan dit leiden tot overspanning.

- Burn-out gaat over lichamelijke en mentale uitputting. Hieraan gaat een heel langdurig proces van chronische overbelasting vooraf.

Er valt veel te leren, zeker uit de moeilijkste momenten van je leven. Stresssignalen brengen je tot stilstand zodat je je bewust kan worden van wat je denkt, voelt en ervaart. Zo vind je terug energie en daadkracht in je werkende en persoonlijke leven, met nieuwe inzichten en een gezond perspectief.

Als multidisciplinair team zorgen we voor individuele begeleiding op maat. We zijn gespecialiseerd in de aanpak van stress en burn-out.

Alles is op maat van wat je nodig hebt – herstel gebeurt op fysiek, emotioneel en mentaal niveau

Stress- en Burn-Outtrajecten
Ontdek de WOUW

Veelzijdigheid - Loopbaanbegeleiding

Heb je veel interesses of passies? Hou je van variatie in je job? Ben je geen expert in een ding maar weet je van alles wel wat te vertellen?

Je hoeft niet te kiezen voor die ene job voor de rest van je leven. Je kan een waarde(n)volle loopbaan uitstippelen vol van variatie mét een gevoel van vrijheid: een veelzijdige loopbaan dus.

Een veelzijdige loopbaan is een loopbaan

* waarin je regelmatig wisselt van job

* of… waarin je verschillende jobs combineert

* of… waarin je een hoofdjob combineert met een bijberoep, bijverdienste,…

* of… waarin je een job doet waarin je verschillende interesses, passies en talenten kwijt kan

* of… waarin je een job doet met verschillende, uiteenlopende taken

* of… waarin je een job doet en dit combineert met allerlei hobby’s en bezigheden waar je energie van krijgt.

Wil je leren uitblinken in je veelzijdigheid? SJIC Coaching ondersteunt je bij de zoektocht naar een veelzijdige loopbaan die écht bij je past. Zo kan je het ganse jaar met energie werken en je uitleven met je verschillende passies.

Dankzij de loopbaancheques van VDAB, betaal je slechts 80 euro voor 7u coaching met gratis kennismakingsgesprek én gegarandeerde nazorg! Een kado van de Vlaamse regering! Ook voor zelfstandige ondernemers!

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan via pb of coaching@sjic.be.

Ontwerp je eigen loopbaan
Systemisch coachen

Systemisch coachen

Mensen zijn gewoontedieren en het lijkt wel of die gewoontes onzichtbaar aan ons blijven trekken. Ergens blijf je trouw aan je opvoeding, de cultuur of de maatschappij. Om je eigen weg uit die gewoontes te vinden en een doorbraak te maken is er ‘systemisch coachen’. Door deze diepgaande coaching techniek ga je ánders kijken en zoeken naar antwoorden die je op het eerste zicht niet kent. Zowel de blokkade als de oplossing wordt zichtbaar. 

We werken meestal individueel met vloerplaten of kleine figuurtjes. Zo kan je makkelijker gaan voelen en ervaren wat een rol speelt. Deze manier van werken is gebaseerd op systeemwerk (of familie-opstellingen van Bert Hellinger). Meer info...

Moest je nieuwsgierig zijn en niet precies weten of systemisch werken iets voor jou is: regel gerust een gratis kennismakingsgesprek.

Systemisch coachen
Hypnose - Hypnobirthing

Hypnose - Hypnobirthing - Hypnose bij angsten, fobieën en chronische pijn

Wat houdt jou tegen om voluit te kunnen leven? Angsten, het verleden, zaken waar je geen zicht op hebt? Via hypnose en het voorgesprek krijg je een dieper inzicht in wat je belemmert en hoe je je doel kan bereiken. Dit voorkomt dat onbewust gedrag herhaald blijft. Mijn ervaring met mensen en hypnose heeft me geleerd dat iedereen de kracht en het talent in zich heeft om problemen of belemmerende gedachten en gedragingen op te lossen. Je gaat gewoon in je eigen kunnen geloven en dat ook inzetten. 

Specialisaties: gewicht, stoppen met roken, hypnobirthing voor aanstaande moeders, angsten, fobieën en chronische pijn en persoonlijke groei.

Voor meer info over Hypnobirthing voor aanstaande moeders en Hypnose bij angsten, fobieën en chronische pijn lees hier verder....

Hypnose - Hypnobirthing
Zelfheling via lichaamswerk

Lichaamsgerichte Coaching

Lichaamsgericht coachen gaat over ‘luisteren naar je lichaam’, waar zit er spanning en wat wil je lijf je eigenlijk vertellen.  Lies Paeshuyse is ‘slechts’ een begeleider want alles wat jouw lichaam aangeeft is ‘juist’. Door hier aandacht aan te geven ipv het weg te duwen, komt er ontspanning en ruimte en een lichter gevoel. 

 

Wil je meer weten over wat Lichaamsgericht coachen inhoudt? Je kan bij Lies snel terecht voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Zelfheling
Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe ga jij je leven meer in handen nemen op een intuïtieve en praktische manier?


We gaan op zoek naar wie je bent, wat je werkelijk voelt, welke beperkende gedachten er zijn, welke capaciteiten je in je hebt, wat je in contact met bepaalde personen in je leven kan leren, …


Mogelijke hulpmiddelen daarbij zijn gesprek, ideomotoriek (lichaamssignalen), Tarotkaarten bij moeilijke keuzes of ondersteuning van je persoonlijke groei, intuïtieve tekeningen, meditatie en visualisatie.


Dit geeft antwoord op vragen als: Welke richting wil ik uit in mijn leven? Wat geeft me rust? Wat heb ik te ontwikkelen? Waar wil in mijn energie in steken en waar niet? Hoe kan ik beter voor mezelf opkomen en met mijn emoties omgaan? Waar verlang ik naar?


Jij mag ‘het gevoel geleefd te worden’ omzetten in meer kracht, geluk en liefde in je leven!

Persoonlijke ontwikkeling
thumbnail_Snorrende kat.jpg

Adem in balans

DRIE MAANDEN OM TERUG IN BALANS TE KOMEN, MEER INNERLIJKE RUST TE ERVAREN EN DE ENERGIE TE VOELEN STROMEN!

Kamp je met innerlijke onrust, stress, concentratieproblemen, faalangst of slapeloze nachten en wil je terug in balans komen en de energie voelen stromen? Dan is dit traject voor jou!

In balans zijn: een kunst die je kan leren!

Lijk je wel continu aan te staan? Krijg je je gedachten niet stop gezet? Ben je altijd met alles bezig? Ben je overdag druk bezig met je werk en denk je aan dingen die je thuis niet mag vergeten; terwijl je thuis vanuit je zetel alles plant en voorbereidt voor de volgende werkdag? En dan die nachten. Je bent zo moe en toch slaap je slecht en lig je te piekeren tot de vroege ochtenduren. En dan, pas in slaap: de wekker!

Stel je eens voor dat je af en toe écht los kunt laten, in het moment kan leven en diepe ontspanning kan ervaren

dat je de verrassingen en uitdagingen die de dag voor jou in petto heeft, met vertrouwen en in balans kan aanpakken

dat je ‘s ochtends uitgerust wakker wordt en uitkijkt naar de dag die voor je ligt

life-coaching
thumbnail_Zelfliefde.jpg

Re-connect & grow

HOE ZOU HET VOELEN ALS JE ECHT HELEMAAL JEZELF KON ZIJN?

Waar is die vrijheid om het leven te leiden dat je zelf wilt leiden? Je partner vindt dit, je ouders vinden dat, je kinderen verwachten nog iets anders… Je werkgever heeft bepaalde verwachtingen en ook je collega’s rekenen op je. Heb je het gevoel dat dit niet het leven is dat je voor jezelf gedroomd had? Dat je iemand anders zijn leven leidt?

Als je het gevoel hebt de controle over je eigen leven kwijt te zijn en ook niet precies weet wat je zelf wilt, dan is dit traject voor jou!

Hoe zou het voelen als je echt helemaal jezelf kon zijn? Als je gewoon kon zijn wie je was voordat de wereld je vertelde wie je moest zijn?

Stel je eens voor

dat je weet wat je zelf wilt en niet alleen wat je omgeving pleziert,

dat je voelt wat je nodig hebt en je hier ook rekening mee houdt,

je de vrijheid neemt om te vertrouwen op je gevoelens, intuïtie, fantasie en moed,

dat je je durft laten zien zoals je écht bent!

 

Lijkt het je haast onmogelijk om dat ooit weer te bereiken?

coaching-voor-mama-en-papa
Loopbaancoaching

Loopbaancoaching
Zoek je de job waar je je wèl goed in je vel voelt? 

Je goed in je vel voelen met een job die helemaal bij jou aansluit, dat willen we toch allemaal? Wil je je loopbaan kritisch onder de loep te nemen? Dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou! Loopbaanbegeleiding is een vorm van coaching die je helpt een antwoord te vinden op jouw persoonlijke loopbaanvragen.

Samen gaan we op zoek naar wat wél werkt, naar jouw dromen, sterktes, waarden en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Wat betekent dit concreet voor jou: welke stappen ga je zetten, welke keuzes ga je maken om helemaal terug in je kracht te staan? Deze bevindingen worden in een concreet actieplan gegoten zodat je hiermee effectief aan de slag kan.

Iedereen komt in aanmerking voor loopbaancoaching: van jong tot iets minder jong, van arbeider tot manager, van loondienst tot zelfstandigen over freelancers, ondernemers en vrije beroepers.

In samenwerking met Het Coaching Atelier biedt Coach. de mogelijkheid om alle professionele loopbaanbegeleidingstrajecten te betalen met de loopbaancheques van de VDAB.

loopbaancoaching

Contacteer ons voor een afspraak!

bottom of page