Mentaal en emotioneel welbevinden

“Het leven gaat niet over wachten tot de storm voorbij is … Het gaat over leren dansen in de regen.”Viviane Greene

 
De schoonheid van 'moeilijke relaties'

De schoonheid van 'moeilijke relaties

Je verwacht vreugde en liefde van menselijke relaties. In de realiteit  is dit vaak heel anders bij je partner, ouders, kinderen, collega's, vrienden.


Je voelt je teleurgesteld, je krijgt rake opmerkingen, je wordt niet gezien en gehoord. Misschien weet je niet welke kant je op moet. Je bent radeloos omdat je niet meer weet hoe je best reageert. Je gaat goedkeuring zoeken bij de ander maar je blijft je ongelooflijk geïrriteerd voelen. Dit zijn allemaal tekenen dat je jezelf op een bepaalde manier kwijt bent.


Ook al ben je overtuigd dat de ander verkeerd is, toch voel je dat er bij jezelf vanbinnen ook iets gebeurt. Je verliest je kalmte en je verliest je houvast. Je voelt je geraakt en dat is vervelend en doet pijn.


Het klinkt misschien bizar als ik zeg dat in die pijn een kans zit om jezelf te leren kennen en begrijpen. Het is jouw eerste stap om voor een andere houding of richting te kiezen. Een stap naar heling. Deze nieuwe houding kan je relatie versterken en soms ook niet.


In een begeleidingstraject krijg je lichaamsgerichte sessies die diepgaand werken. Er wordt ingezet wat nodig is: Gesprek, systemisch coachen, hypnosetherapie, relaxatie, ademhaling, ...

Ontdek de WOUW

Veelzijdigheid - Loopbaanbegeleiding

Heb je veel interesses of passies? Hou je van variatie in je job? Ben je geen expert in een ding maar weet je van alles wel wat te vertellen?

Je hoeft niet te kiezen voor die ene job voor de rest van je leven. Je kan een waarde(n)volle loopbaan uitstippelen vol van variatie mét een gevoel van vrijheid: een veelzijdige loopbaan dus.

Een veelzijdige loopbaan is een loopbaan

* waarin je regelmatig wisselt van job

* of… waarin je verschillende jobs combineert

* of… waarin je een hoofdjob combineert met een bijberoep, bijverdienste,…

* of… waarin je een job doet waarin je verschillende interesses, passies en talenten kwijt kan

* of… waarin je een job doet met verschillende, uiteenlopende taken

* of… waarin je een job doet en dit combineert met allerlei hobby’s en bezigheden waar je energie van krijgt.

Wil je leren uitblinken in je veelzijdigheid? SJIC Coaching ondersteunt je bij de zoektocht naar een veelzijdige loopbaan die écht bij je past. Zo kan je het ganse jaar met energie werken en je uitleven met je verschillende passies.

Dankzij de loopbaancheques van VDAB, betaal je slechts 80 euro voor 7u coaching met gratis kennismakingsgesprek én gegarandeerde nazorg! Een kado van de Vlaamse regering! Ook voor zelfstandige ondernemers!

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan via pb of coaching@sjic.be.

 
Systemisch coachen

Systemisch coachen

Mensen zijn gewoontedieren en het lijkt wel of die gewoontes onzichtbaar aan ons blijven trekken. Ergens blijf je trouw aan je opvoeding, de cultuur of de maatschappij. Om je eigen weg uit die gewoontes te vinden en een doorbraak te maken is er ‘systemisch coachen’. Door deze diepgaande coaching techniek ga je ánders kijken en zoeken naar antwoorden die je op het eerste zicht niet kent. Zowel de blokkade als de oplossing wordt zichtbaar. 

We werken meestal individueel met vloerplaten of kleine figuurtjes. Zo kan je makkelijker gaan voelen en ervaren wat een rol speelt. Deze manier van werken is gebaseerd op systeemwerk (of familie-opstellingen van Bert Hellinger). Meer info...

Moest je nieuwsgierig zijn en niet precies weten of systemisch werken iets voor jou is: regel gerust een gratis kennismakingsgesprek.

 
Hypnose - Hypnobirthing

Hypnose - Hypnobirthing - Hypnose bij angsten, fobieën en chronische pijn

Wat houdt jou tegen om voluit te kunnen leven? Angsten, het verleden, zaken waar je geen zicht op hebt? Via hypnose en het voorgesprek krijg je een dieper inzicht in wat je belemmert en hoe je je doel kan bereiken. Dit voorkomt dat onbewust gedrag herhaald blijft. Mijn ervaring met mensen en hypnose heeft me geleerd dat iedereen de kracht en het talent in zich heeft om problemen of belemmerende gedachten en gedragingen op te lossen. Je gaat gewoon in je eigen kunnen geloven en dat ook inzetten. 

Specialisaties: gewicht, stoppen met roken, hypnobirthing voor aanstaande moeders, angsten, fobieën en chronische pijn en persoonlijke groei.

Voor meer info over Hypnobirthing voor aanstaande moeders en Hypnose bij angsten, fobieën en chronische pijn lees hier verder....

 
Zelfheling via lichaamswerk

Zelfheling via lichaamswerk

Hoe zit het met je zelfhelend vermogen, je vrouwelijkheid, je intuïtie en je eigen natuur? Weet je thuis te komen bij jezelf of heb je het gevoel dat er veel vast zit? Wat er op kleine en grote stressmomenten in jezelf gebeurt, is dat er heel veel energie vrijkomt om te reageren maar dat je nog niet de juiste manier kiest. Je reageert als het ware steeds op dezelfde manier vanuit automatische piloot ook al had je je voorgenomen om dat niet meer zo te doen.

 

Heb je jezelf al eens afgevraagd: 'Waarom gebeurt dit me weer?' Je lichaam, je denken en je emoties herbeleven telkens hetzelfde verhaal tot jij, als bewoner van je lichaam, de beweging wil afmaken. Onder die oude gewoontes liggen je natuurlijke vermogens en reacties verborgen. Deze komen uit een gezond evenwicht in vrouwelijke 'zijnsenergie' en mannelijke 'doe-energie'.

Hoe kan dat anders? Het zelfhelend vermogen in je heeft als taak om je weer in volle kracht te brengen. Bewegingen te maken vanuit jezelf en vanuit je innerlijk weten. Je lichaam is daarin je gids om de energie die zich vastgezet heeft weer in beweging te brengen en om te zetten naar levenskracht. 

Enkele kernwoorden zijn:

Natuurlijke beweging

Stilte

Woord

Ruimte voor expressie

Meditatieve beweging

 
Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe ga jij je leven meer in handen nemen op een intuïtieve en praktische manier?


We gaan op zoek naar wie je bent, wat je werkelijk voelt, welke beperkende gedachten er zijn, welke capaciteiten je in je hebt, wat je in contact met bepaalde personen in je leven kan leren, …


Mogelijke hulpmiddelen daarbij zijn gesprek, ideomotoriek (lichaamssignalen), Tarotkaarten bij moeilijke keuzes of ondersteuning van je persoonlijke groei, intuïtieve tekeningen, meditatie en visualisatie.


Dit geeft antwoord op vragen als: Welke richting wil ik uit in mijn leven? Wat geeft me rust? Wat heb ik te ontwikkelen? Waar wil in mijn energie in steken en waar niet? Hoe kan ik beter voor mezelf opkomen en met mijn emoties omgaan? Waar verlang ik naar?


Jij mag ‘het gevoel geleefd te worden’ omzetten in meer kracht, geluk en liefde in je leven!

 
Spelen in het zand

Ouderschapsbegeleiding

Voel je je met momenten onzeker? Heb je vragen over het ouderschap? Maak je je zorgen over de ontwikkeling van je kind?  Maken jullie een scheiding door? Of heeft jullie kind recent een dierbare verloren? Loopt je kind vast op school? Zit het niet zo goed in zijn vel? Of hebben jullie gewoon even nood aan iemand waar je je hart kan luchten?


Elke ouder heeft moment en waarop het niet vanzelf gaat. Dat betekent niet dat je faalt als ouder. Elke dag zijn er nieuwe kansen. Heb je toch het gevoel dat je er zelf niet goed meer uitgeraakt? Ik neem altijd tijd om te luisteren naar je verhaal en je bezorgdheden. Weet je even niet hoe je je kind kan helpen? Samen zoeken we hoe jullie als gezin terug verder kunnen want tenslotte ben jij degene die je gezin en kind het beste kent! Ik focus mij niet alleen op de ontwikkeling van het kind maar op alle aspecten van het ouderschap.


Ik help jullie waar nodig om samen opnieuw houvast te zoeken en op termijn jullie zo terug in je kracht te zetten, dat mijn hulp overbodig wordt.

 
Life coaching

Life coaching
Hoe gaan we om met de vele verwachtingen die de wereld en wijzelf ons opleggen? 

Hoe gaan we om met de vele verwachtingen die de wereld en wijzelf ons opleggen? Hoe gaan we om met de voortdurende veranderingen in de maatschappij? Hoe kan ik een persoonlijk doel bereiken? Hoe laten we los wie we denken te moeten zijn om te omarmen wie we zijn?
 
Telkens ga je terug op zoek naar een evenwicht. Geraak je er deze keer niet door? Wil je je verhaal vertellen aan een luisterend oor zonder oordeel? Wil je samen op zoek naar inzichten, oorzaken én een nieuwe aanpak? 

Een sessie duurt 1u40 min (150 €).

 
Coaching voor mama's en papa’s

Coaching voor mama's en papa’s 
Weet jij door alle drukte thuis nog wat je nodig hebt om je écht goed te voelen? Wil je samen uitzoeken hoe je op dit moment dichter bij jezelf kan staan?

Heb je het druk druk druk? Met bijvoorbeeld

  • de zorg voor de kinderen,

  • het heen-en-weer rijden naar hun hobby's en vrienden,

  • de vele discussies met je pubers, …


... met het mama/papa zijn dus.
En vind je het belangrijk om tijd te maken voor je partner? Wil je natuurlijk ook een goede dochter of zoon, zus of broer en vriend zijn? En, ik zou het bijna vergeten, ben je druk met carrière te maken of heb je een veeleisende job? Kortom, zijn er te weinig uren in een dag om af en toe stil te staan bij wat jij op dit moment nodig hebt? Om stil te staan bij hoe jij je verder wil ontplooien in deze fase van jouw leven?
Of is het net stil in huis omdat de kinderen tijdens de week op kot zitten? Of omdat de kinderen intussen op eigen benen staan? Weet ook jij niet goed wat gedaan met de vrije tijd die er plots in overvloed is? Is het voor het eerst in lange tijd dat de vraag zich écht opdringt: wie ben ik, wat is voor mij belangrijk, waar wil ik naartoe en welke kleine stappen brengen me dichter bij mijn doel?

Een sessie duurt 1u40 min (150 €). 

 
Stress & burn-out coaching

Stress & burn-out coaching
Wil je beter leren omgaan met stress, vlot herstellen van spanningsklachten of burn-out of duurzaam stressbestendiger worden en op een gezonde manier re-integreren?

We moeten met minder mensen steeds meer werk verzetten. Een overvolle mailbox, voortdurend bereikbaar zijn, veranderingen, nieuwe technologie, gebrek aan steun, zware verantwoordelijkheden thuis en op het werk, veeleisende klanten of leidinggevenden, conflicten op het werk, presentaties… er zijn veel stressbronnen in ons leven.

Stress ontstaat als er meer van je gevraagd wordt dan je denkt te kunnen waarmaken.

Wil je beter leren omgaan met stress, vlot herstellen van spanningsklachten of burn-out of duurzaam stressbestendiger worden en op een gezonde manier re-integreren?

Een sessie duurt 90  min (135 €).

 
Loopbaancoaching

Loopbaancoaching
Zoek je de job waar je je wèl goed in je vel voelt? 

Je goed in je vel voelen met een job die helemaal bij jou aansluit, dat willen we toch allemaal? Wil je je loopbaan kritisch onder de loep te nemen? Dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou! Loopbaanbegeleiding is een vorm van coaching die je helpt een antwoord te vinden op jouw persoonlijke loopbaanvragen.

Samen gaan we op zoek naar wat wél werkt, naar jouw dromen, sterktes, waarden en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Wat betekent dit concreet voor jou: welke stappen ga je zetten, welke keuzes ga je maken om helemaal terug in je kracht te staan? Deze bevindingen worden in een concreet actieplan gegoten zodat je hiermee effectief aan de slag kan.

Iedereen komt in aanmerking voor loopbaancoaching: van jong tot iets minder jong, van arbeider tot manager, van loondienst tot zelfstandigen over freelancers, ondernemers en vrije beroepers.

In samenwerking met Het Coaching Atelier biedt Coach. de mogelijkheid om alle professionele loopbaanbegeleidingstrajecten te betalen met de loopbaancheques van de VDAB.

 

Contacteer ons voor een afspraak!