top of page

Blog

Zoeken

Yoga bij Kim Chabot

Yoga is een eeuwenoude levensvisie waarin je lichaam en geest met elkaar gaat verbinden. Het gaat dus niet enkel om de fysieke practice of asana, waarbij je poses connecteert met de ademhaling. Het is ook een mentale en spirituele oefening.


Voor wie is yoga?

Yoga is een vorm van lichaamsbeweging en meditatie die in de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit heeft gewonnen. Het is een geweldige manier om te ontspannen, stress te verminderen, flexibiliteit te verbeteren en kracht op te bouwen. Het kan echter intimiderend zijn voor sommige mensen, vooral als ze denken dat ze niet lenig genoeg zijn of als ze zich zorgen maken over het niet begrijpen van de poses.


Gelukkig zijn er yoga lessen beschikbaar die voor iedereen toegankelijk zijn. Deze lessen zijn ontworpen om tegemoet te komen aan mensen van alle leeftijden, niveaus en lichaamstypes. Of je nu een beginner bent of een gevorderde yogi, er zijn lessen beschikbaar die bij jouw niveau passen.


Yoga is voor IEDEREEN!

Iedereen kan yoga doen! Het maakt niet uit of je dik of dun bent, zwart of blank, flexibel of een stijve hark 😉, spiritueel of niet, jong of oud...

Als je kan ademen kan je aan yoga doen, dus uiteraard is ook IEDEREEN welkom

Ik zorg er steeds voor dat elke pose toegankelijk is voor iedereen of dat er verschillende alternatieven worden aangeboden.


Vanaf 8 januari ga ik enkel de eerste les overnemen van Machteld Roux

Gentle Yoga

Slow flow (Gentle Hatha - yin yoga)

In een Gentle yogales is het niet de bedoeling dat we hard gaan zweten. We bewegen traag doorheen enkele poses en werken naar een 'meest intense stretch'. Dus in plaats van naar een peakpose toe te werken gaan we eerder focussen op een thema of een bepaalde spiergroep of deel van het lichaam.

Als je dus wel houdt van een flow maar niet opzoek bent naar een intense les, of als yoga nog nieuw is voor je dan is dit de ideale les voor jou.

Deze les gaat door op maandag van 10u00- 11h00.


Vanaf 4 maart wil ik graag starten met 3 lessen.


Mindful Monday Mornings

Kundalini Yoga met meditatie


Dit is een nieuwe les in het leven geroepen om de werkweek (of schoolweek) op een optimale manier te beginnen. Kundalini Yoga komt uit de traditie van Tantra, waarbij specifiek gewerkt wordt aan het opwekken van energie. Typisch voor Kundalini yoga is dat er in de houdingen veel bewogen wordt om de energie op te wekken: je draait bijvoorbeeld rondjes vanuit het bekken, trekt bij het uitademen in de vuurademhaling steeds krachtig je navel naar binnen. Dit in tegenstelling tot Hatha yoga, waar de houdingen veelal statisch zijn. Daarnaast bestaat een Kundalini les uit allerlei soorten ademhalingsoefeningen (pranayama’s), meditaties en mantra’s.


Deze les gaat door op maandag van 8u15 - 9u15.


Power flow (Vinyasa yoga)


In Vinyasa yoga beweeg je in een vloeiende beweging van de ene pose naar de andere in combinatie met je ademhaling. Deze lessen zijn dus vrij dynamisch. We werken op een veilige manier naar een 'peakpose' waarna we ook weer afkoelen.

Deze lessen zijn een aanrader voor personen die al wel wat ervaring hebben met yoga en dus al wel wat kennis hebben van de basisposes. Wees er dus zeker op voorbereid dat er gezweet kan worden!


Deze les gaat door op maandag van 9u30 - 10u30.


Gentle Yoga

Slow Flow (Gentle Hatha - Vinyasa yoga)


In een Gentle yogales is het niet de bedoeling dat we hard gaan zweten. We bewegen traag doorheen enkele poses en werken naar een 'meest intense stretch'. Dus in plaats van naar een peakpose toe te werken gaan we eerder focussen op een thema of een bepaalde spiergroep of deel van het lichaam.

Als je dus wel houdt van een flow maar niet opzoek bent naar een intense les, of als yoga nog nieuw is voor je dan is dit de ideale les voor jou.


Deze les gaat door op maandag van 10u45 – 11u45.


Over mezelf:

Als yoga docente in Hatha vinyasa yoga met specialisaties in yin en trauma sensitive yoga, heb ik een brede kennis van de verschillende yogastijlen. Daarnaast heb ik ook opleidingen gevolgd in Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), Tantra en Ayurveda. Deze kennis en ervaring deel ik graag met mijn studenten tijdens de yogalessen. Ik geloof dat yoga niet alleen fysieke voordelen biedt, maar ook mentale en spirituele voordelen kan hebben. Mijn doel is om mijn studenten te begeleiden bij het vinden van balans en innerlijke rust, zowel op de yoga mat als daarbuiten.


Lesgever: Kim Chabot


De eerste les gaat wekelijks door op maandag vanaf 8 januari.

De 3 lessen gaan wekelijks door op maandag vanaf 4 maart.


Graag een eigen matje meenemen.

Blokken, riemen en bolsters zijn beschikbaar in de zaal.

Je draagt best kledij waar je vrij in kan bewegen.

Yoga wordt op blote voeten uitgevoerd.


Max. 10 deelnemers


Prijzen:

Gratis proefles bij aankoop van een beurtenkaart

· Losse beurt: €15

· 10 beurten: €120

Meer info: spirit.bird.yogini@gmail.com of 0471253417


Beurtenkaarten kunnen worden aangekocht voor elke les, betaling kan cash of via app.

Annuleren kan gratis tot 24u voor de les, als je later annuleert zal deze beurt bij de volgende les worden aangerekend (tenzij geldige reden van laattijdige annulatie).

87 weergaven0 opmerkingen

Komentarze


bottom of page